Változnak az évszakok ... a remek elmúlt évekbeli Basilashvili teljesítmények után, tavaly iszonyatos visszaesés volt tapasztalható a grúznál. Nem véletlen, mikor a feleség veréssel gyanusítja a férjet. Ez olyannyira megviselte Nikolozt, hogy meccset is alig nyert. Ez a gát szakadt át a dohai torna megnyerésével, ahol Federert , a döntőben pedig Bautista-Agutot is megverte. Dubaiban az által Dohában szintén megtvert Fritztől egy döntő szett tie-breakben maradt csak alul, de ezt az előtte levő hét fáradalmainak is betutjatjuk.

A lényeg, hogy a kaukázusi játéka megint összeállt, a telilapos ütései, az irgalmatlan erejű suhintásai megint pontossággal párosulnak, újból élmény nézni a játékát.

Miamiban az első körös ellenfele az etióp femenőkkel rendelkező, svéd Davis Cup csapat tag fiatalabbik Ymert testvér Mikael lesz. Ymer még nem találta meg idén az igazi formáját, igaz, hogy az Australian Openen Hurkaczot öt szettben elkapta, de például Montpellierben Vesely kiosztott neki egy 6:1,6:1 -t. Ez is mutatja, hogy keresi a játékát a svéd színeket képviselő játékos.

Az első fordulós bemutatkozása könnyedre sikeredett, hiszen Tabilo nem késztette nagy erőbedobásra (6:3,6:1)

Úgy vélem Basilashvili megtalálta az igazi önmagát és a dohai tornagyőzelem megszabadította a békjóitól. Innentől már nem kérdés, hogy az eredményeknek is jönniük kell. Ymer csapongó játékát simán nyomás alatt tarthatja majd Basilashvili az agresszivitásával és ez lehet a kulcs a továbbjutás szempontjából is. A legutóbbi Miami-i tornán a 16 közé kerülésért búcsúzott Basilashvili, most jóval tovább kerülhet, Ymernek meg a szokásos 1. 2. fordulós búcsú jut osztályrészül.

Ymer, Mikael - Basilashvili, Nikoloz: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp