A tegnapi mérkőzések bizonyították hogy nem lehet biztosra menni, bármi megtörténhet és annak ellenkezője is. Mégis megpróbálom az első megérzést, azaz a németek sima győzelmét. Löw csapatát aligha kell bemutatni, Európa egyik hanem a legerősebb válogatottja az övék. Nem meglepetés ez hiszen több játékos a Bayern Münchenből verődik össze ahonnan most is kerettag Neuer, Süle, Kimmich, Sané, Goretzka, Gnabry is. Kiegészülve a Chelsea gólvágójával Wernerrel és Gündogannal aki a Cityben fénykorát éli és ontja a gólokat ez a német csapat egyértelmű esélyese a csoportjának. A 2014-es világbajnoki cím után 2018-ban csúfos kudarcot vallottak és csupán 22. helyen végeztek így még inkább bizonyítani szeretnének a jövő nyáron esedékes világversenyen hiszen többeknek utolsó vb-je lehet. A nemzetek ligájában nagyon jól szerepeltek a spanyolokkal a csoportjukban és csupán a zárófordulóban elszenvedett súlyos vereség miatt nem nyerték meg azt, amely vereség már biztosan nincs a fejekben és nem fogja befolyásolni a mai meccset.

Izland nem egy rutinos világverseny szereplő hiszen 1-1 eb és vb részvételük van csupán, igaz tegyük hozzá ez éppen a két legutóbbi volt (2016 EB, 2018 VB). A nyáron esedékes eb részvételüktől pedig ugye mi ütöttük el őket egy emlékezetes mérkőzésen. A Nemzetek Ligája csoportjukból hat vereséggel 0 ponttal 3-17-es gólaránnyal estek ki amit kár tovább boncolgatni borzasztó eredmény. A keretet megnézve nem bővelkednek sztárokban, sőt nagy gondot jelenthet Gylfi Sigurdsson kiesése aki gyermeke születése miatt nem lehet a csapattal illetve Hallfredsson és Finnbogason is kiesett a csapatból sérülés miatt. Az Everton irányítójával sem lett volna túl sok esélyük szerintem, de nélküle végleg nem lesz sanszuk, gólt sem várok tőlük. Ellenben a németektől félidőnként minimum egyet.

Németország várható kezdő 11:

Neuer; Klostermann, Ginter, Rudiger, Halstenberg; Kimmich, Gundogan, Goretzka; Gnabry, Werner, Sane

Izland várható kezdő 11:

Halldorsson; Saevarsson, Ingason, Magnusson, Skulason; Gudmundsson, Gunarsson, Bjarnason, Traustason; Bodvarsson, Sigthorsson

Németország - Izland: A Németország nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp