Túl nagy a játéktudásbeli különbség ahhoz, hogy ott hagyjam ezt az 1,52-t a bolgárra. Korábbi világbajnokként és elsősorban kemény pályás játékosként az 1,5-ös határig szerintem bőven van érték Dimitrovban.

Jelenleg a 16. helyről vág neki a szezon első 1000-es tornájának Dimitrov, aki látott már szebb napokat is. Messze jár a valaha volt legjobb, 3. ranglistás helyétől, viszont idén egészen tűrhető mutatókkal rendelkezik. Sokat tesz ehhez az Ausztrál Openen bemutatott menetelés, az esélyesség terhe alatt továbbra is megrogyó játékos viszont Karatsev ellen már nem tudott bejutni az elődöntőbe. Acapulcoban hangolódott a mostani versenyre, ment két kört, de aztán elég gyengus játékkal esett ki Musetti ellen. Ugyanúgy a harmadik meccs jelentette a végállomást jelenlegi ellenfelének is, ő egy hátrébb rangsorolt némettől kapott ki.

Idén mindketten hasonló mutatókkal (8-3 vs 8-4) rendelkeznek kemény pályán, viszont Dimitrov egyértelműen minőségibb játékot képes a pályára tenni. Norrie ment már egy kört, mivel az első körben is játszania kellett és nyomott egy három szettes csatát Nishiokával, a döntő szettben pont a legjobbkor breakelt és húzta be a meccset. Ha a játéktudást nézzük, akkor nem nagyon kellene gondban lennie a tippnek. Dimitrov képes nagy leolvadásokra, főleg esélyesként tud betlizni, viszont a szezon első 1000-es tornáján szerintem megy néhány kört, mielőtt eljön ez a leolvadás. Egymás ellen nem játszottak még, úgy gondolom az első találkozásuk alkalmával a jobb játékos húzza be a meccset.

Dimitrov, Grigor - Norrie, Cameron: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp