A balti államok iszonyatosan visszaestek válogatott szinteken. Még az észtek tartották magukat mostanában, de a csehek elleni 2-6 és a fehéroroszok elleni 2-4 azt mutatja náluk is elindult a lejtőn lemenet. Szomorú, de a balti foci haldoklik, a klub futballjukról ne is beszéljünk ...

Svájc egy könnyed és meggyőző szófiai sikerből meríthet erőt, Vladimir Petkovic fiai 13 perc alatt elintézték a gyengus bolgárokat, Shaqiri null szögből is szerzett egy gólt, amit végül nem neki adtak meg, hanem a gólvonalon belepiszkáló Seferovicnak. A meccs így a tartalékolásra is megfelelő volt, nem kellett apait anyait beletenni az idegenbeli három pontért.

A litvánok egy barátságos koszovói látogatással ütötték el a naptári FIFA napot, nagyon barátságos vendégek voltak, Koszovó sima 4-0 -al küldte tovább a sárga-zöld mezeseket St. Gallenba.

A litvánok nagyon haramatosak, ha jóval erősebb társasághoz utaznak, akkor pedig mindig benne van a pakliban, hogy zakót méreteznek rájuk. Az elmúlt három évből pár eredmény a teljesség igénye nélkül: Portugália 0-6, Szerbia kétszer is 1-4, Románia 0-3, Lengyelország 4-0. Látva a svájciak támadó potenciáját, bőven benne van a pakliban egy csúnya vereség. Ráadásul egy nagyon sima barátságos 4-0-ás pofon után jönnek a régebben a Videotonban játékosként szereplő Valdas Urbonas tanítványai.

A történelemben semleges illetve svájci földön vívott meccs kettő volt eddig. 1924 -ben az Olimpián! 9-0, 2014 -ben Eb-selejtezőn 4-0 lett az eredmény. Most egy tudásban még szerényebb társaság is megkaphatja a helvétektől a méltó besorolást. Tippem: 4-0 vagy 5-0

Svájc - Litvánia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp