Az európai selejtezősorozat "J" csoportjából kimagaslik a német válogatott. A második kalapos románokra is ugyanolyan alárendelt szerep vár, mint az izlandiakra, akik három napja Duisburgban sima 3-0 -ás vereséget szenvedtek el.

Mirel Radoi által vezetett, az Eb -ről is lemaradó, így pár új nevet bemutató Románia pedig egy hektikus mérkőzésen 3-2 -re verte meg az Eb résztvevő Észak-Macedóniát, egy őrült végjátékban, ahol a macedónok 2-0 -ról felálltak a padlóról, majd Hagi fia a 85. percben bevitte a három pontot jelentő döfést.

Ilyen nagy harc árán sikerült a keleti szomszédunknak nyerni, ez is mutatja, a románoknak ezzel a szinttel is meg kell küzdeniük, de mi van, ha egy nagy futball nemzet érkezik hozzájuk. Nos akkor lehet félni, hogy nehogy kitömjék őket.

A nationalelf akármilyen összetételben is fut pályára, számos fiatal tehetséggel büszkélkedhet, a csapatra jellemző, hogy szétfutják a középkategóriás ellenfeleiket és könnyedén kerülnek a védelmi vonalak mögé.

A macedónok is zavarba hozták a sárga mezeseket, gondoléjunk bele a fürge német csatárok, Gnabry, Haverts, sané vagy akár Gündogan mit fog csinálni a nehézkesnek tűnő, román élvonalban edzett védőkkel (Popescu, Burca, Bancu,egyedül Chiriches Sassuolos).

Az elmúlt bő másfél évben Ausztria, Svédország, Spanyolország hármas is elhozt a a pontokat a román fővárosból, ezzel a kerettel, összeállítással a németek is biztosan teljesíthetik a küldetést.

A múlt év végi utolsó idegenbeli 0-6 -os spanyol zakót egyúttal pedig kozmetikázhatják is ezzel a sikerrel Kimmichék.

Románia - Németország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp