A Miami Opent második otthonának tekintő hórihorgas amerikai és a spanyol létére kemény pályás profilú Bautista jó kis meccset játszhat egymással a 2021-es év első Masters tornájának nyolcaddöntőjében.

Isner játékát senkinek nem kell bemutatni, a 208 centije pontosan leírja milyen stílusban teniszezik. Az előző körös meccsét láttam Auger-Aliassime ellen és a szokásos Isner játékot láthattuk, ami eredménnyel is párosult. Magassága ellenére a hálónál remekül mozog, míg szerváival nem sokan tudnak mit kezdeni jobb napjain. Az első körben kicsit döcögött még a szerva, de utána minden a helyén volt és ember legyen a talpán, aki breakelni tud egy jól adogató Isnert. Ha meg elmennek tie-breakig, ott is minden mini-break kulcsfontosságú lehet, mert Isnertől nehezebb pontokat csenni.

Bautista jelenleg 12. a ranglistán, volt már top 10-es, de azért 10-20 között van általában. Spanyol létére elmúlt 7 tornáját kemény pályán nyerte, de a játéka azért bőven spanyolos és inkább megpróbálja rontásra bírni, kigyalogolni az ellenfeleit. Első meccsén Harris nem állt ki ellene, úgyhogy egy Struff elleni három szettesen van túl, azért nincs a legjobb formájában a spanyol, egy nagy adogatóval bőven meggyűlhet a baja.

Érdekes módon, ha a két játékost nézzük, nekem mindenképp Bautista-Agut tűnne sikeresebb játékosnak, de Isner két évvel rövidebb profi pályafutása alatt majdnem másfélszer annyi pénzt ütögetett össze, mint spanyol ellenfele. Négyszer találkoztak eddig, minden alkalommal kemény pályán és ebből 3x az amerikai győzelmével zárult a meccs. Miamiban is futottak már össze 2 éve, ahol két tie-breakben nyert Isner. Valami hasonló forgatókönyvre számítok most is, viszont jobban bízok Isner adogatásaiban, minthogy a játék overt tegyem. Egy szettre szerintem mindenképp jó lesz.

Isner, John - Bautista-Agut, Roberto: Szett hendikeppel - Hendikep tipp