Mivel Dél-Amerikában az ismert okok miatt őszre halasztották a VB 2022 selejtezőinek a küzdelmeit, ezért csak ilyen kósza barátságos meccseket kapunk abból az irányból, mint például ez a mostani Ecuador - Bolívia találkozó. Az információ áramlás is kritikán aluli egy ilyen mérkőzés kapcsán, ezért senkit nem becsapva maximálisan a saját megérzéseimre hagyatkoztam a tippem meghozatalakor. Sokat nyomott a latba, hogy a hazaiak nagyságrendekkel jobb játékerőt képviselnek mint vendégeik, valamint az, hogy Bolívia három napon belül a második ilyen jellegű mérkőzésére készül. Bárki más ellen annak is lehetett volna jelentősége, hogy a mérkőzést a Venue Estadio Banco Guayaquil-ban rendezik Sangolquí-ban, de a bolíviai játékosokat nem igazán viseli meg a 2850 méteres tengerszint feletti magasság, így ebbe felesleges kapaszkodnunk.

Mozgalmas és izgalmas időszakon van túl a hazaiak szövetségi kapitánya az argentin származású Gustavo Alfaro. Gustavo úgy vette át tavaly augusztusban az ecuadori kispadot, hogy elődje Jordi Cruyff mérkőzés nélkül adta azt át neki. A hollanddal szemben egyértelmű elvárás volt, hogy kijuttassa a "meszticeket" a 2022-es VB-re. Ezt az örökséget vette át Alfaro és összességében jól halad csapatával céljaik elérése érdekében. Egy vállalható 1:0-ás Argentína elleni vereség mellett három gólzáporos győzelmet szereztek eddig a csoportjukban és ezzel a harmadik helyen állnak. Kimondott sztárok nélkül csapatszinten teljesítenek maradandót úgy, hogy például a nem "indultak még" kategóriát képviselő Uruguay-t vagy Kolumbiát is lefocizták a pályáról. Nem hinném, hogy ezt a mostani mérkőzést csak úgy elengednék, ezért is várok tőlük legalább két gólt.

Na meg azért, mert ez a bolíviai védelem mindennek nevezhető csak acélosnak nem. A jelenleg César Farías edzette alakulat rendre a térség leggyengébb válogatottjai között van és ipari mennyiségben kapja a gólokat. Erről természetesen összességében nem a mindenkori szakvezető tehet, hanem az a tény, hogy Bolívia mondjuk a térség San Marino-ja. Várakozásom szerint becsülettel bele fognak Ők állni a mostani mérkőzésbe is, de ha a hazaiak csak 50%-on teljesítenek, akkor is találnak majd fogást rajtuk.

Az elmúlt évek eredményeit vizsgálgatva tippemmel rámentem a gyakoriságra.

Ecuador - Bolivia: Ecuador által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp