Anglia folytathatja meggyőző selejtezős produkcióját. A San Marino elleni fél gőzös 5-0 után Tiranaból is könnyed 2-0 -val vitték haza a pontokat Harry Kaneék, úgy számos helyzetet el is puskáztak az albán fővárosban.

Most hazai környezetbe újabb siker elé nézhet, mert ugye a legnagyobb rivális érkezik hozzájuk, ám a lengyelek korántsem a legideálisabb helyzetben látogatnak a szigetországba.

Paulo Sousa lengyel csapata még nem rendelkezik teljesen kiforrott csapat benyomásával, ezt láthattuk a budapesti hektikus 3-3 és az Andorra elleni csekély 3-0 alkalmával is. Mindkét alkalommal Lewandowski segítette ki a bajból a csapatát, ellenünk 2-3 -nál egyenlített, míg Andorra ellen ő szerezte az első két nyugtató találatot.

Most ez az ember, aki talán a legjobb formában van a góllövést tekintve a földkerekségen, sérülésre hivatkozva hiányozni fog, ami több, mint érvágás a lengyeleknek. Erre jött rá a keddi napon, hogy még két játékos Piatkowski és Kryczhowiak is pozitív mintát adott le, így "betegség" miatt ők is a maródiak listájára kerültek.

Alapból a háromoroszlánosok a favoritok, de látva a lengyel csapat nem túl összeszedett játékát és most már a megtépázott létszámot is, nincs miről beszélni, egyértelmű favorit Anglia. Anglia legutóbbi lilenc hazai Eb illetve VB selejtezőjét megnyerte odahaza, úgy vélem ezt a sorozat semmi sem veszélyezteti most, hogy kerek tizesre kerekítsék. Az egymás elleni mérleg is egyhangú angol fölényt mutat angol pályaválasztás mellett, egy 1973 -as 1-1 és azóta nyolc angol siker! Tippem: 2-0 vagy 3-0

Anglia - Lengyelország: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp