Két olyan csapat játszik, amelyek játékát szerintem kellemes nézni. Mindkét csapat szimpatikus, jó játékosokból áll, és meglepetést okozhat a világbajnokságon is. Most a csoportelsőségért játszanak ki-ki meccset, ahol az osztrákoknak csak a győzelem elfogadható eredmény. De nézzük meg a két csapatot kicsit nagyobb távlatból.

Ausztria 10-15 évvel ezelőtt modellváltást hajtott végre, követik a „nagy testvért”, Németországot. Egy multikulti csapatot építettek, megreformálták az utánpótlásképzést, az új és modern futballt honosították meg. Természetesen nem tudják olyan szinten ezt megcsinálni, mint a párszor nagyobb Németország, de látható a fejlődés. Nem csak eredményekben, hanem mutatott játékban is. A klubcsapataik egyre dominánsabbak, elég csak a LASK, Wolfsberger, Salzburg trióra gondolni. A válogatott is hasonló stílust képvisel: sokat futnak, dominálnak, gyorsan passzolnak. Egyszóval jellemezve őket, baromi jók (na jó, két szóval). A selejtezősorozatban én már Skóciában is a győzelmüket vártam, de sajnos a védelemmel ennek a játékrendszernek sok problémája van, így a skótok végfül kétszer is egalizálni tudtak ellenük (2-2). Ezután Feröer-szigetek ellen otthon 3-1-re nyertek, de hátrányból, egy félidő alatt gurítva hármat.

A másik oldalt nézve még inkább elégedettek lehetünk. A dánok szerintem a VB nagy meglepetését fogják okozni, közel vannak az Aranygenerációhoz. Ha megnézzük a kezdőcsapatukat, csak ámulhatunk, minden poszton ott egy klasszis. Nem sorolom fel őket, mindenki utánuk tud nézni. A sorozatot félelmetesen kezdték, megadták az alapot a folytatásra. Izraelben 2-0-ra nyertek, majd kiütötték a moldovaiakat szó szerint kiütötték otthon (8-0). Nehéz elképzelni, hogy ez a csapat ne győzelmi eséllyel lépne fel bárki, mondom bárki ellen!

Szerintem a nap legjobb mérkőzését játszák Bécsben. Azt olvastam egy elemzésben, hogy a VAR hiánya a dánoknak kedvez, de nem indokolta meg a tipster, hogy miért. Én úgy gondolom, hogy a góljaikkal számolni kell, de az osztrákok képesek feltörni azt a félelmetes reteszt, amit odatesznek a kapujuk elé Schmeichel vezetésével. Ha az osztrákok nem, akkor kik a csoportban? A skótok mindig veszetten védekeznek, és őket is sikerült kétszer mattolni, szerintem ez a dánok ellen is sikerülhet. Én tehát gólokra fogadok.

Ausztria - Dánia: Gólok száma - Felett/alatt tipp