Egy életem, egy halálom, én már most betolom ezt a szokásos tippet, mert félek, hogy lejjebb megy a szorzó. Szóval ha Paks meccs, akkor over. Nem tántorít el semmi ettől, még a korai időpont és a körülmények sem. Hiszen mi történt az elmúlt két hétben a csapatok háza táján?

Pakson egy jó hírrel indítottak, miszerint Bognár Gyuribá 5 meccses eltiltását mérsékelték három meccsre, mivel beismert és megbánt. Szuper. Tehát még mindig nem ülhet le a kispadra. Láttuk, mi történt a paksiakkal a Ferencváros ellen, amikor Gyuribá távol volt (2-5). Lehetett volna az még ennél is nagyobb különbség… Na de: Gyuribá az origo értesülése szerint koronavírusos lett, és bekerült a kórházba, méghozzá segítőjével, a fiával együtt! Az ifjabb Gyuribát kiengedik állítólag a meccs kezdetéig, de a mester esetében ez kérdéses. Ez azt jelenti, hogy full motivátor nélkül lépnek pályára a paksiak, egyedül Böde Daniban bízhatnak, aki mindenkit széttép. A honlap szerint Lenzsér, Haraszti és Böde is felépült a kisebb húzódásából, szóval ez némi bizakodásra adhat okot.

Az MTK oldaláról azt emelném ki, hogy elég sok játékosuk volt érdekelt itt-ott. Varga Roland a magyar válogatottal volt, Nikolai Alho a finnekkel túrázott, Milan Mijatovic pedig Montenegró válogatottjának kapuját védte mindegyik meccsen. Az U-21-es csapattal volt Bíró Bence, Varju Benedek, Mezei Szabolcs, Kata Mihály és Palincsár Martin. Ez szerintem hátrányosan hathat, mivel egy kicsit megdőlhet az összeszokottság és csapategység. Ráadásul ezek a játékosok fáradtabbak lehetnek a sok utazástól.

Egyik csapat sem játszott felkészülési mérkőzést. fogjuk ezt arra, hogy nagy volt a pörgés a szünetig, a szerda-szombat ritmus elnehezítette a lábakat, most kellett pihenni. Ez megtörtént, tehát mindkét csapat ereje teljében van. Szétfuthatják az agyukat, mert végre jó idő van, felépültek a sérültek. Gyuribá hiányában a Paks fogatlan, nyerhet az MTK, de a gólok még mindig a tuti nyerőek nálam. Én megint belövöm négy gólra a meccset, szerintem a paksiak védelme megint bekaphat egymaga ennyit!

Paksi SE - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp