A válogatott szünet után pénteken ismét útjára indul a labda az európai bajnokságokban! Az április Guru is tiszta lappal indul, s első elemzésem a Championship vizeire tévedt! Az általam - fogadási szempontból - leginkább várt meccset a jelenleg feljutó helyen tanyázó Watford összecsapása tartogatja, melyen a Darazsak a kieső pozícióban lévő kisebbik sheffieldi együttest, a Wednesday gárdáját fogadja a Vicarage Roadon!

Igazából úgy fest perrpillanat, hogy óriási meglepetés lenne, hogy a Norwich mellett nem a Watford jutna fel automatikusan a Premier League-be, amolyen retúrjegyet váltva két osztály között! A spanyol Xisco együttes aktuálisan az egyik legjobb formában lévő csapat az angol kettőben, ráadásul hazai környezetben félelmetes performanszban tolják az ipart. Február eleje óta hipersebességbe kapcsoltak, hiszen az elmúlt 10 tétmeccsükön mindössze a Bournemouth tudott megállj parancsolni Tom Cleverleyéknek (9-0-1). S bár a csapatból péntek délután hiányozni fog az imént megnevezett karmester, ráadásul Troy Deeney sem épült még fel vádlisérüléséből, látva a Watford közelmúltbeli formáját, aligha sok esélyt hagynak a Sheffieldnek a pontszerzésre!

Márpedig a Baglyoknak minden egység életmentő jelentősséggel bír, hiszen mindössze a sereghajtó Wycombe-ot előzik meg, s 6 pontra vannak a bennmaradást érő 21. helytől! A klub vezetése természetesen igyekszik mindent tőle telhetetőt megtenni annak érdekében, hogy a csapat a jövő szezont ne a League Oneban nyissa. Ennek elkerülésére március 1-től Darren Mooret nevezték ki a csapat kispadjára, akinek az eddig eltelt öt meccsén 1-1-3-as mérleg jött össze. Ami reményre ad okot, hogy a válogatott szünet előtti utolsó két fordulóban már jöttek a pontszerzések a Huddersfield (1:1), majd meglepetésre a Barnsley ellen (1:2).

Mindenesetre az imént említett két ellenfél messze nem a Watford játékerejének kategóriáját képviseli, s mindamellett, hogy idegenben kell a helytállnia a Sheffieldnek, a keretben is vannak akik sérülésekkel bajlódtak, s a játékuk erősen kérdéses. Ilyenek például: Keiren Westwood, Cameron Dawson, Moses Odubajo, Chey Dunkley. Viszont a hírek szerint Joost van Aken, Jack Marriott és Sam Hutchinson is visszatérhet a gyepre, ha jól megy minden.

Összegezve adott két teljesen más szintet képviselő klub, akik közül a favorit, erősebb játékoskerettel rendelkező Watford lép hazai pályára. A három hetes szünet mindkét klubnak jól jött a véghajrá előtt, s amennyiben a Watford folytatni tudja a kihagyás előtti bombaformáját, akkor ezen a meccsen aligha lehet kérdés a három pont sorsa. Titkon bízom benne, hogy a pihenten pályára lépő Sheffield a Barnsleyhoz hasonlóan meg tudja lepni a Darazsakat, s egy izgalmas meccs kerekedik ki az összecsapásból, ahol véleményem szerint jó esély van rá, hogy két gól legalább szülessen. Már ha csak a Watford hazai gólmutatóiból indulok ki, az is elég jó előjelnek tűnik a tipp sikerességét tekintve!

Watford - Sheffield Wednesday: Gólok száma - Felett/alatt tipp