Igazi élet-halál meccs ez mindkét csapatnak, hiszen közeleg a pontvadászat vége és mindkét csapat versenyben van a playoff helyekért. Főleg a vendégeknek égető ez a meccs, ha itt nem nyernek, akkor könnyen kiszállhatnak a harcból, míg a hazaiak győzelem esetén nagyon közelre tudnak felzárkózni.

A Bournemouth a post-Howe érában egy év alatt a második edzőjét fogyasztja, az utóbbi hetekben Woodgate vezeti a csapatot, amit komolyabb hektikusság és időnként naiv védekezés jellemez. Támadásban remekel a hazai csapat, Danjuma az egyik legjobb játékos jelenleg a másodosztályban, miközben olyanok támogatják, mint a dán válogatott Billing, a rutinos Stanislas, az üveglábú de ismét formába lendülő Wilshere vagy David Brooks. A két hét alatt erőt gyűjthettek, hiszen a csapat magja együtt maradt és a távozók sem játszották agyon magukat a válogatottakban. A sérültek felépültek, Lewis Cook már nem játszhat idén, de mindenki más hadra fogható.

A vendégeket Neil Warnock igazi csapattá formálta, de annyi kvalitás azért nincs ebben a keretben, hogy már az első évében feljuttassa őket. Viszont jövőre 1-2 igazolással komoly playoff esélyesek lesznek. A héten néhány kisebb sérülés zavarta őket, ami miatt az is lehet, hogy a szerdán este még a válogatottban focizó Mcnair-Saville kettősnek is kezdenie kell, mindketten alapemberek és fájó lenne a hiányuk, de optimális esetben pihennének ezen a meccsen.

Ha az edzőket nézzük, akkor a vendégeknél van az előny a rutinos vén róka miatt, de a játékoskeret erősségében azért nagy a fór a hazaiak javára. A statisztika azt mutatja, hogy ez a meccs az 1X-ből nem megy ki, a hazaiak jobb erőállapota, Brooks visszatérése és a vendégeknél a kisebb sérülések és fáradtság miatt úgy gondolom, hogy a Bournemouthnak meg kellene nyernie ezt a meccset.

Bournemouth - Middlesbrough: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp