Húsvét hétfőre maradt nekünk egy érdekes, a spanyol La Liga végeredményét döntően befolyásoló mérkőzés a 29. fordulóból, ami nem más, mint az FC Barcelona - Valladolid találkozó. Ami pár héttel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt, az mára kézzel fogható valósággá vált, mert egy esetleges győzelemmel a hazaiak újra harcban lehetnek a bajnoki cím megszerzéséért. Sőt továbbmegyek, első számú esélyessé lépnek elő. Ehhez semmi extrát nem kell tenniük, csak hozniuk kell az utóbbi időben mutatott gólerős, dinamikus játékukat. A hibázás, mint opció már egyáltalán nem fér bele Ronald Koeman csapatának a játékába és ezt ma a Valladolid ellen is bizonyítani fogják Messiék.

"Szagot kapott" Katalónia büszkesége, és ez nem sok jóval kecsegteti leendő ellenfeleiket. Egy teljesen halálraítélt, belső viszályoktól sem mentes szezont tudnának elfogadhatóra menteni Messiék, ha sikerülne megszerezniük a spanyol bajnoki címet. Ehhez természetesen kellett riválisaik botladozása is, de a másik oldalról kellet egy csapat, aki kitudta ezeket a botlásokat használni. Mióta napvilágot látott, hogy Joan Laporta lesz (lett) a Barcelona régi-új elnöke, azóta a vele régi és jó kapcsolatban álló Lionel Messi is teljesen új impulzusokat kapott. Ha pedig Ő jól játszik és olyan társak vannak mellette, mint Griezmann vagy Dembele vagy egy extra motívációval feltüzelt gránátvörös-kék alakulat, akkor jajj az ellenfélnek. Hogy mit is jelent ez, arról például a nem nyeretlen kétévesekkel felálló, kupadöntőbe jutó Real Sociedad játékosai tudnának mesélni. Saját otthonukban mértek rájuk a katalánok egy K.O. vereséget a legutóbbi fordulóban.

Valami hasonlóra számíthat a liga döntetlen-királya a Valladolid is. Tény és való, hogy a kiesés elkerüléséért küzdő lila-fehér alakulatot kevesen verték agyon a szezonban, de most olyan sérüléshullám is nehezíti a Sergio González Soriano edzette kasztíliai alakulatot, mely még nehezebbé teszi számukra a mostani találkozót. Tipikusan olyan mérkőzésre számíthatnak, ahol feltöri majd a háló a hátukat és amelyen az sem lenne megoldás, ha a csapatbuszt leparkolhatnák a gólvonalra.

Ősszel sikerült egy hármassal beköszönniük Messiéknek, az akkori vendéglátóiknak. Ma sem várok tőlük többet.

FC Barcelona - Valladolid: FC Barcelona által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp