A legutóbbi mérkőzésen a Stuttgart nem játszott épp fényesen, mégis sikerült 1-0-ra behúzniuk a meccset a Werder Bremen ellen. Az is igaz viszont, hogy az idei szezonban a Werder ellen nagyon nehéz játszani, mivel láthatóan nem igazán akarnak támadni, nagyon passzívak. Ellenük még a Bayern is szenvedős meccset tolt. Szóval a legutóbbi mérkőzést ki kell venni az elemzendő listából, mert teljesen elütött az átlagos meccseiktől. Azt kell megvizsgálni, hogy a mai meccsük átlagosnak minősíthető-e?

Szerintem az lesz. Nagyjából olyan meccsre van kilátás, mint a Gladbach vagy a Leverkusen ellen, hiszen a Dortmund játékerőben megegyezik ezekkel, a játékstílusban pedig inkább a Bayern Münchenhez lehetne hasonlítani azzal, hogy kicsit gyengébb a széljátékuk, és hangyányit mélyebben védekeznek Hummels miatt, aki nem egy gyorsvonat.

A Stuttgart mind a Gladbach, mind a Leverkusen ellen tudott hazai pályán gólt szerezni, én tehát most is a góljukkal számolok. Hogy ez Kalajdzic lesz-e, azt kérdésesnek tartom. Az osztrák hatalmas formában nyitotta az évet, majd ordas nagy hullámvölgybe került, kikerült a kezdőcsapatból is. Visszatornászta magát, újra rúgja a gólokat, de a kezdeti dinamizmust hiányolom a játékából. Wamangituka a csapat legjobb játékosa, az ő sérülésével komoly hátrány éri a csapatot. De mindez nem jelentheti azt, hogy egy fáradt Dortmund ellen ne legyenek eredményesek.

Mert a Borussia most egyértelműen a BL-lázban ég. Reus gólja megnyitotta a lehetőséget arra, hogy kiejtsék a Manchester Cityt. Az angolok elleni mérkőzés első félidejében szerintem jól játszottak, a második félidőben már akadozott a védelem, különösen Foden oldalán, de annyira jó támadói vannak a németeknek Haaland és Reus személyében, akik lényegében a semmiből tudnak helyzeteket kialakítani.

A Dortmund-Frankfurt ás City-Dortmund meccs megmutatta, hogy a Borussia védekezése Hummelsel középen nagyon sebezhető már, szerintem sokat lassult Mats. Egy gyors és technikás játékos képes zavarba hozni a komplett védelmüket.

Azt várom, hogy a fáradt dortmundi védők mellett a Svábok is lőnek gólt, de Haaland és Reus gyorsan berittyent kettőt, aztán pihiznek a második játékrészben a jövő heti BL-meccsre. Most egyértelműen prioritás a BL, de Hummels is kifejtette, pénzügyileg halálos lenne számukra, ha nem jutnának be jövőre a BL-be, tehát oda fogják tenni magukat a bajnokság hátralévő részében is. Én tehát gólokat várok.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund: Gólok száma - Felett/alatt tipp