Elérkezett a döntőhöz a Szardínia szigeti tenisz torna. A két résztvevő Györe Laci és a hazaiak üdvöskéje Lorenzo Sonego lesz.

Idei első salakos tornáján el is jutott a döntőig az olasz,de az útja rendkívül rögös volt azonban ezek a nehézségek nehezen magyarázhatóak,mert elég könnyű ágra került az ifjú olasz. Első kanyarban megkapta a francia Simont aki mostanában a pofozógép szerepét tölti be a versenyek alatt. Ennek ellenére elég komoly break parádé volt oda-vissza az első szettben.Majd a nyolc között Hanfmannal csapott össze akit egy maratoni mérkőzésen tudott csak legyőzni. Közelítették a 3 órás meccs időt. Jelenleg rendre kihagy a koncentrációja Sonegonak ami a fáradtságnak köszönhető meglátásom szerint. Ugyanezt láthattuk a szombati meccsen Fritz ellen is ahol break előnyöket könnyű szerrel adott el és ismét csak komoly küzdelem árán sikerült nyernie azonban ez nagyon sokba kerül számára. A vasárnapi döntőben ez biztos kiütközik és még ha lesznek is jó periódusai kizártnak tartom,hogy ezt képes lesz huzamosabb ideig nyújtani.

Györe Laci már márciusban próbálkozott salakos tornákon több kevesebb sikerrel.A Cagliari tornára viszont nagyon összekapta magát. Az egész verseny során egy szettet veszített Musetti ellen aki nagyon veszélyes ellenfél bárkire nézve ezen a borításon. Két másfél órás meccse volt ezenkívül.Valamint a szombati grúz elleni meccs ami még edzésnek is lehet kevés volt olyannyira sima lett. Musetti elleni találkozón kívül a három meccs alatt 5 break labdát kellett hárítania ami ezen a borításon impozáns adat. Ilyen önbizalommal felvértezve nem lehet kérdés a mérkőzés győztesének kiléte. Ráadásul a pályán eltöltött idő egyértelműen a szerb srác malmára hatja a vizet.

Djere, Laslo - Sonego, Lorenzo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp