Fucsovics Márton kipihenten, lelkileg feltöltődve, a kiskutyája dögönyözése után várhatja a Monte Carlo Rolex mastert. Hány alkalommal történt meg, hogy a nagy menetelései egymást érték és rendre a fizikai kiszipolyozottság, a rengeteg döntő szettes előző meccsek jelentették a mérleg nyelvét. Nos most fordul a kocka és Marci szerencséjére egy olyan ellenfelet kap az olasz Lorenzo Sonego személyében, aki Szardínia szigetén még most is nyomja és finálét játszik a szintén magyar felmenőkkel rendelkező Djere László ellen.

Biztos, hogy a szervezők a keddi, esetleg a szerdai napra teszik Sonego bemutatkozó meccsét, ám az egész hetes erőltetett menet, és a pici utazás mindenképpen Marci malmára hajtja a vizet.

Fucsovics már napok óta belakta a hercegséget és hangolódó egyre pörgősebb edzéseket tartott Monacoban. Sonego ezzel szemben, pénteken Hanfamnn, szombaton Fritz ellen bonyolódott döntő szettes ütközetben, rendre egy-egy hosszú végjátékú felvonást is magában foglalva.

Normál esetben is Fucsó lenne a favorit, ezt egymás elleni ütközeteik is alátámaszthatják. Ismeretlenül első randevújukat még keményen Sonego húzta be Guangzhouban 2016 -ban, de azóta Marci dominál minden borításon. Salakon Todiban és Münchenben is döntő szettben diadalmaskodott, majd teremben Bécsben két szettben oktata Fucsovics az olasz fiút.

Az előzményeket, a kipihentséget nézve és azt, hogy a mai napon is vérremenő finálét játszik Sonego nálam a magyar fiú az egyértelmű favorit. Mindig nehéz egy végig nyomott előző hét után az újabb megmérettetésekre felpörögni, Sonegonak pedig nincs szerencséje, mert ehhez még egy kipihent, élete formájában lévő Fucsovicsot is megkapott. A Fucsovics továbbjutás az egyértelmű előirányzott ebben a párosításban.

Sonego, Lorenzo - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp