A monte carlo-i tornán a legjobb 16 között csap össze a jelenlegi címvédő Fabio Fognini és Filip Krajinovic.

Az olasz rendkívül motiváltnak tűnik egyrészt ő a regnáló bajnok másrészt szereti ezt a pályát,mert szinte olyan mintha otthon játszana. Ha ez nem elég az olasznak akkor semmi. Nála a komfort érzet mindenek felett áll. Salakon már játszott egy meccset e tornát megelőzően,de túl komolyan nem igazán vette a cagliari-i versenyt. Itt viszont elég jól játszik sok nyerőt ütött Kecmenovic ellen is. Egy-egy rövidzárlat becsúszott,de nála megszokott. Másrészt bele is fért bőven,mert Kecmenovic nagyon nem érezte a salakot .A következő kanyarban Thompson ellen is hasonlóan alakult a játék mivel végig uralta a meccset az olasz,bár az ausztráltól igencsak messze áll a vörös borítás.

Ellenfelének a szerbnek nem igazán alakul jól a formája a tavalyi évet tulajdonképpen kidobhatja a kukába. Azonban ez a vesszőfutás idén is elkíséri. Az Ausztrál Openen játszott idén a legjobban,de ezenkívül nagyon gyengén teljesít. Nem a kedvenc borítása a salak és az eredményei is alátámasztják,hogy ne is vágyjon ide. Kevésbé otthonosan mozgó játékostól is simán kikap Filip.

Kicsit érthetetlen ez a szorzó az olaszra,mert nálam jóval alacsonyabb oddson lehetne fogadni a győzelmére. Azért gondolom így,mert semmi nem indokolja vagy vetíti előre,hogy Krajinovic olyan bomba formában lenne ami elég a győzelmhez. Londerot legyőzte aki salakos,de évek óta meccset alig tud nyerni a legerősebb borításán ami sokat elmond a formájáról. A grúz pedig egy szett és két játék után feladta a küzdelmet.

Fognini legerősebb borításán,kedvenc helyén játszhat kellő önbizalommal és megfelelő fókusszal vágott neki ennek a tornának és a szerb csak egy újabb állomás az esetleges végső győzelemhez vezető úton.

Fognini, Fabio - Krajinovic, Filip: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp