Parázs kis negyeddöntő Monte Carloban, ahol a torna favoritja és 2021 eddig legjobb játékosa találkozik egymással.

Nadal részéről gyakorlatilag elvárás ebbe a szakaszba eljutni egy salakos tornán és az eddigi két meccse alapján is kiderült, hogy ismét eljött az ő ideje a tenisznaptárban. 11x nyerte meg a monacoi tornát pályafutása során és nagyon jó esély van rá, hogy 12-jére is behúzza. Djoko kiesésével igazából az egyetlen olyan játékos kiesett, aki néha meg tudja nehezíteni a spanyol dolgát salakon. Rafa eddigi két meccsén kicsivel több, mint két órát töltött a pályán és összesen 5 játékot vesztett a 4 szettje során. 3. körös meccsét 55 perc alatt nyerte Dimitrov ellen, aki mondjuk majdnem ellenfél nélkül is megverte magát..

Rublev remek formában van, de egyértelmű, hogy nem a salak az ő borítása. Bautista-Agut ellen hatalmas, majdnem 3 órás csatában szenvedte be magát a legjobb 8-ba, de közel sem annyira éles a játéka a vörös borításon, mint a szezon első felében a kemény pályás tornákon. Azért az elmúlt két tornáján kicsit visszább esett a tornák véghajrájában az orosz és talán meglepő vereségeket is szenvedett Hurkacztól vagy éppen Karatsevtől Dubaiban.

Kemény pályán valószínűleg kevésbé lenne favorit Rafa, de tavaly találkoztak azért a vb-n, ahol két szettben nyert Rafa. Salakon egyértelműen nincs kérdés ki a jobb játékos, az egyik oldalon a salakkirály van, senkinek nem kérdés, hogy a valaha volt (egyik) legszebb románc ez borítás és játékos között. A kifárasztott orosz nem hinném, hogy sok vizet zavarna, két sima szettben jut be az elődöntőbe Rafa.

Rublev, Andrey - Nadal, Rafael: Játékok száma - Felett/alatt tipp