A barcelonai torna első forduló keddi napjára egy előzetesen izgalmas találkozót néztem ki ami nem más,mint az Alcaraz-Tiafoe meccs.

A spanyol fiú szabadkártyát kapott erre a hazai rendezésű tornára azonban egyáltalán nem ajándékkártya,mint némely esetben. Már tavaly is salakon olyan szinten beindult a srác,hogy év elején még ITF döntőzött, augusztusban pedig már Challenger torna győzelmet ünnepelhetett. Megállás nem volt,mert még követetkezett 3 Challenger torna finálé amiből kettőt meg is nyert. Idén pedig már a top salakos tenisz tornákon kopogtat a 17 éves titán. Ugyanis a 250-es marbella-i tornán elődöntős volt. Rögtön hozzá is teszem ha egy kicsit több rutinnal és ésszel játszik a srác megnyerte volna a Munar elleni mérkőzést is. Rendkívül erősek a tenyeresei a stílusa sokszor nem is igazán salakos játékosra emlékeztet. Nagyon gyors,jó érzékel rövidíti a labdákat. Tenyeressel a semmiből képes abszolút pontokat ütni.

Ellenfele Tiafoe aki azon ritka észak-amerikai játékosok egyike aki szeret salakon játszani. Idén már több versenyen részt vett,de a lelkesedés nagyobb volt,mint az elvárt sikert. Tipikusan az a játékos aki ha elkapja a fonalat akkor 4-5 kört is képes menni egy tornán,de ha nem akkor 1-max 2 kört megy. Magyarán elég szélsőséges.

A hazai pálya abszolút feldobja,motiválja Alcarazt az elért eredmények is ezt támasztják alá. Mindemellett ráadásul nézők előtt játszhat. Hatalmas tehetség aki szerintem meg is hálálja a szervezőktől kapott bizalmat.

A mérkőzés közönség szórakoztató lesz hisz mind a két játékos kreatív és közönség szórakoztató stílusban játszik. Óriási nyerőkre és váratlan húzásokban bővelkedő mérkőzésre számítok ahol a bomba formában lévő spanyol diadalmaskodik.

Alcaraz Garfia, Carlos - Tiafoe, Frances: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp