A szokásos áprilisi suttgarti tornán csap össze a női mezőny elitje. Vannak olyanok, akik eredményeikből kiindulva esélyesek lennének, ám a torna sajátosságait nézve, teremben való salakos játék teljesen átírhatja a "felvázoltakat".

Ezt a sajátos hangulatú versenyt a hosszú lábú észt lány Kontaveit magáénak tudhatja, egyik kedvenc turnéja, hiszen szépen lépegetve a ranglétrán, 2017 -ben negyedöntős, 2018 -ban elődöntős volt, 2019 -ben pedig megnyerte a versenyt (tavaly elmaradt, mint sok más esemény).

Most itt a lehetőség akár a címvédésre is, a Middendorf elleni első meccse egy könnyed bemelegítést jól szolgált (6:2,6:3).

Ellenfele a tavaly káprázatos évet mutató orosz gyökerekkel rendelkező amerikai Kenin lesz. Kenin megnyerte az Australian Opent majd mindenkit meglepve az őszre halasztott Roland Garroson is döntőbe jutott. Ám le kell szögezni nem a szemcsés borítás a kedvence az apró amerikainak, ahol a "csattogó-pattogó" stílusa nem mindig kifizetődő.

Ahogyan várható volt kisebb megtorpanással kezdte az évet Kenin. Az Ausszi Openen Kanepi már a második körben kiütötte a címvédőt, Miamiban Jabeur állította meg és a salakos bemutatkozása is rosszul sűlt el, Lauren Davis vesztett állásból felülkerekedett rajta.

Kenin jelenleg nagyon keresi a formáját, utazás után van és az amerikaiaknak rendre kell egy kis idő, hogy aklimatizálódjanak itt Európában és a legjobbjukat elérjék.

Kontaveit ezzel szemben üzemi hőfokon van a játéka összeállt jelen pillanatban komplettebb egyértelműen amit játtéként tálal.

AUS Open és RG döntős ide vagy oda, Stuttgartban a 27 világranglistás hellyel rendelkező észt lány egyértelmű favorit a 4. Keninnel szemben és szerintem címvédőként ezt ma igazolja is!

Kontaveit, Anett - Kenin, Sofia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp