Kinéztem két döntetlent a mai Premier Liga etapra, az egyik választásom erre a meccsre esett. Az idei mezőnyben rendkívül közel vannak egymáshoz a játékosok, mutatja ezt az is, hogy a második és a nyolcadik helyezett között 3 pont különbség van. Jelen két játékosnak 8 illetve 10 pontja van, a belga ezzel a 10 pontjával újoncként vezeti a tabellát 7 kör után.

Gary hozza a tőle megszokott standard játékot, nem nyújt kiemelkedőket mostanában, de a 95-100 közötti átlagot gyakorlatilag minden meccsén tudja hozni. Ebben a mezőnyben ez jelenleg a negyedik helyre elég és egy pontszerzéssel lényegében bebiztosítaná, hogy nem lesz a kiesők között a csütörtöki estét követően. Nem lesz könnyű feladata a listavezető ellen, de követve a meccseket, nincsenek igazi különbségek a játékosok között.

Dimitri hozza azt a játékot, amivel berobbant a PDC elitjébe, szépen folyamatosan dobja a 100-as átlagokat és látszik, hogy rendben van a játéka. Duplák terén a héten közel azonosan teljesítenek, nüansznyival jobb talán Dimitri, de lényegi különbség nincsen.

Igazából nagyon lutri dartsban ilyenre fogadni, de az eddig látottak alapján a szoros meccsek szinte garantáltak. Mindketten két döntetlennel rendelkeznek eddig a 7 meccsük alatt, a számtan alapján Dimitrinek lassan kinéz egy újabb X. Esélyesebbnek tartják az irodák a belgát, viszont Garyt soha nem szabad leírni és bőven fel tudja venni a versenyt a fiatalabb dartsosokkal. Úgy gondolom, hogy kijátsszák a maximális 12 leget és a végén egy pontosztozkodással egyikük sem lesz szomorú.

Anderson, Gary - van den Bergh, Dimitri: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp