Kinéztem két döntetlent a mai Premier Liga etapra, az második választásom pedig erre a meccsre esett. Két teljesen eltérő stílusú játékos, akiket 1 pont választ el egymástól a tabellán. Ellentétes dinamikában érkeznek a meccsre, ugyanis Clayton az első pár forduló után még listavezető volt, aztán jöttek a gyengébb eredmények, míg Wade az elmúlt fordulókban táltosodott meg és bizonyítja, hogy nem hiába volt ő a beugróember.

Wade rendkívül érdekes egyéniség, dartstudása azonban megkérdőjelezhetetlen. Három különböző évtizedben nyert nagy tornát, 20 éve folyamatosan a legjobb 10 tagja a ranglistán. A darts történelem legjobb bal kezes játékosának mondhatjuk és tavaly képes volt még egy kicsit emelni a teljesítményén, amivel minden tornán esélyesként számolhatunk vele.

Clayton kétségkívül az elmúlt 2 évben robbant be az elitbe, miután Price-al megnyerték a páros vb-t, megállíthatatlannak tűnt Jonny. Az idei évet is fantasztikusan kezdte, Masters győzelem, Players Championship sikerek. A Premier Ligában is remekül kezdett, az elmúlt pár meccsen néha cserben hagyták a duplái, emiatt nem jöttek annyira a pontok. Wade tipikusan a megbízható dupláiról híres, úgyhogy ma este nem engedheti meg ezt a luxust a walesi, hogy kihagyogatja a leget lezáró dobásokat.

Mindent összevetve, jelenleg két nagyon hasonló formában lévő játékos találkozik, apró dolgok fognak csak dönteni, valószínűleg egy két kulcs pillanatban bedobott dupla boríthat mindent. Úgy gondolom viszont, hogy ha jönni is fognak a breakek, akkor egyből vissza is adogatják majd a másiknak és a végén egy 6:6-os eredmény után fognak kezet.

Wade, James - Clayton, Jonny: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp