Hétközi fordulóval folytatódik a román bajnokság rájátszása. Egyre valószínűbb, hogy idén a bukaresti FCSB és a kolozsvári CFR között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, mivel az U Craiova két ikszel kezdte a rájátszást is Botosani és Sepsi ellen minden bizonnyal csak kivülállóként nézheti idén, hogy ki emeli magasba a bajnokság végén a trófeát, beleszólása olyan szinten maradt, hogy az élen lévő két csapat közül, amelyik ellen több pontot tud elcsípni az fog a második helyen végezni.

Az Ilfov megyei Academica Clinceni történelme legnagyobb sikerét érte el, hogy bejutott a rájátszásba, de ezzel ők minden bizonnyal el is érték a plafont. Az első fordulóban a CFR tükörsimán rendezte le őket, ma sem lesz könnyebb dolguk a bukaresti bajnokaspiráns ellen sem. Keret erőssége és minősége nem predesztinálta őket az első 6-ba viszont a nagy harci szellem, és csapaton belüli összetartás eredménye a jelenlegi helyezésük. Tegnapi Covid tesztek során, az edzőjük, és három játékosuk is pozítiv tesztet produkált, de mivel egyikőjüknek sincs tünete, reménykednek, hogy csak fals pozitiv, és a mai eredményektől függ, hogy pályára léphetnek-e.

FCSB szempontjából végre huzamosabb időn keresztül tudják tartani a lépést a CFR-vel mitöbb jelenleg náluk az előny, ennek tudatában okosan el is engedték a múlt csütörtöki szuperkupa döntőt, és az edző a második félidő legelején rögtön kihasználta mind az 5 cserelehetőségét, és pihentette a játékosait a play-offra. Ez a döntés végül kifizetődőtt hétvégén, hiszen hátrányból fordítva nyerni tudtak Botosani ellen.

Tegnap letudta a CFR a második mérkőzését is, és egy tizenegyes gólnak köszönhetően nyerni tudtak a Sepsi ellen, ma a FCSB-n a sor, hogy behúzza az úgymond kötelező győzelmet, és visszavegye a kolozsvári alakulattól az első helyet. Ez az Academica Clinceni, minden bántás nélkül, a play-off hat csapata közül a leggyengébb ha lehet ilyent mondani, emiatt is kötelező győzelem előtt a bukaresti csapat.

Academica Clinceni - FCSB: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp