Egyszerűen nem tágítok a Paks meccsek góljaitól. Törpapa (Bognár György legutóbb ősz szakállban és igazi törpös sapkában csücsült) felépült a vírusból, legutóbb már csak eltiltását töltötte, de ott ült a lelátón. Ha jól tudom, most hétvégén már leülhet a kispadra is. A Budapesti Honvéd ellen meglepően játszott a zöld-fehér csapat. Engem ugyanis meglepett az, hogy egész pályás letámadással akadályozták meg a Honvéd-akciók lehetőségét is. Nem csak az első félidőben bírták ezt a tempót, hanem végig! Gyuri bá elég jól csinálja ezt az ötös cserelehetőséget is, kiválóan keveri a csatárait, mindig megtalálja kinek kell épp beállnia. Úgyhogy le a kalappal a Paks előtt, hosszú idő után tudták megőrizni a kapujukat kapott gól nélkül. Böde Dani is felépült, már bírt egy félidőt. Úgy látom, nincs veszíteni valójuk, a Mol Fehérvár ugyan matematikailag behozható számukra, de ténylegesen nem sok esélyét látom ennek.

A Budafok helyzete azonban reménytelen. A Zalaegerszeg elleni meccsen totálisan összezuhant a csapat, úgy láttam, a játékosok hite végleg elszállt. Tavasszal nagyon gyenge játékot produkált Csizmadia Csaba edző csapata, nem is igen szereztek gólt. Az edző még próbálkozik feltüzelni őket, de úgy láttam a ZTE elleni meccs után, lélekben ő is feladta kicsit.

Nem látok indokot a túlzott taktikázásra. A Paks motivált a harmadik hely elérésében, és agyatlanul mehet előre. Ráadásul ott lebeghet a vendégek szeme előtt, hogy a kupameccsen a Budafok nagyon megtréfálta őket: 4-2-re győzött Pakson. Ez vérbosszúért kiállt, vissza kell adni legalább 5 rúgott góllal. A másik két meccsük is nagyon szórakoztató, illetve látványos volt: Budafokon 3-2, Pakson 4-1 lett a vége. Látható, hogy gólokban nem volt hiány egyszer sem. Szerintem ez most is így lesz, én pedig bátor tippel rámegyek a bitang sok gólra: lesz legalább hét találat. Eddig így alakultak a meccseik: 5, 5, 6 gól. Most ismét jöhet a 6!

Budafoki MTE-Újbuda - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp