Elérkezett a barcelonai torna döntő ahol nem csak a kiemelés alapján nevezhető papírformának a két résztvevő. Hiszen Stefanos Tsitsipas a múlt héten megnyerte a monte carlo-i 1000-es tornát. A másik résztvevő pedig a 11-szeres győztes Rafael Nadal.

A görögöt elég döcögősnek láttam a múlt héten,de a döntőben nagyon odatette magát és megérdemelten hódította el a trófeát .Ez a siker hatalmas lendületet adott Tsitsipasnak mivel szett veszteség nélkül eljutott a fináléba. A szombati meccs eredményét látva azt hihetnénk,hogy sima győzelem volt,de egyáltalán nem volt az. A görögtől egy fél szett jó játékot láttunk ami elég volt a sikerhez. Sokszor a tűzzel játszott az adogatásai alatt. Az olasz rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött pláne a kulcs momentumokban amikor ráadásul esélye volt a breakre.A fáradtság jelei jelentkeztek a görögnél,többször az volt a megérzésem.

Ellenfele Nadal számára a salak szezon elég döcögősen kezdődött a monte carlo-i tornán. Látszott,hogy nincs formában,de természetesen a mentalitása töretlen volt. Ő maga is elismerte,hogy még nincs a csúcson,de azon van hogy elérje. Ez a nyögvenyelős játék sajnos itt Barcelonában is folytatódott,de rohamosan javult a játéka,mert az első két körben hasonló mérkőzéseket figyelhettünk meg,nála mint Monte Carloban. A Norrie elleni meccsen is voltak olykor indokolatlan ki nem kényszerített hibák amik tőle egyáltalán nem megszokottak,pláne nem fontos pillanatokban. Azonban itt már az igazi Nadalra emlékeztető találkozó volt és a brit srác olykor-olykor remek játéka csak tovább segítette a spanyol formába hozását. A honfitársa elleni elődöntőben pedig elég rendesen rákapcsolt Rafa és ha a döntőben is így játszik(már pedig miért ne játszana?) a görögnek nem sok lehetőség nyílik arra,hogy egy újabb trófeát szerezzen.

A döntőre szerintem nagyon megváltoznak az erőviszonyok,mert Nadal kezdi elérni a formáját a görög pedig végignyomott két hetet és a spanyol elleni hosszú labdamenetekben nem lesz képes tartani a ritmust. Ezért szerintem nyerni fog Nadal.

Nadal, Rafael - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp