A vendégek számára van nagyobb és igazán tétje a mérkőzésnek, szemben a 'Galdbach együttesével, akik a következő szezonban lemondhatnak a nemzetközi kupáról.

A hazaiak jelenleg a nyolcadik helyen állnak, köszönhetően annak, hogy február 3 és március 20 között lejátszott kilenc találkozóból nyolcat is elvesztett a csapat. Oké, kiestek a Mancgester City-vel szemben a BL-ből, a Német-Kupában pedig a Dortmund ejtette ki őket. De a bajnokságban kikaptak a Köln, Mainz, Augsburg hármastól is, így sajnos behozhatatlan lett a hatodik helyezett együttestől a lemaradás. Hét ponttal megy a Leverkusen néggyel a vége előtt.

Ezzel szemben a Bielefeld a bentmaradásért küzd, jelenleg egy pontra vannak az osztályozós helytől, néggyel pedig a kiesést jelentő tizenhetediktől. Csakhogy Dárdai Herthája jelenleg még kéttővel kevesebbet játszott, ezért nem lehet biztonságban a Bielefeld. Az utolsó négy fordulóban játszanak még a Herthával, nekik azt az egy találkozót kell megnyerniük, itt teljesen mindegy,hogy mi lesz a vége. Ha azt megnyerik, akkor biztosan nem esnek ki. Ne legyen sérülés és eltiltott és akkor lehet esély a Hertha ellen.

A hazai együttes elvesztette a középpályás Kramert is, vele együtt már négy a maródiak listája, de a Bielefeldnél is vannak hárman, akik biztosan kihagyják a találkozót, köztük az egyik védő.

Annak ellenére, hogy sokkal nagyobb a tét a Bielefeld számára, nem gondolom, hogy itt pontot, vagy pontokat szerezhetnének. Söt, talán görcsössé válhatnak a a tét miatt, és könnyen lehetnek rövidzálatok az együttesnél. Az elmúlt egy hónapban minden mérkőzésén rúgott legalább kettőt a 'Gladbach, nem gondolom, hogy pont ma lennének majd gólszerzési nehézségeik. Hazai fölényt várok, több rúgott góllal.

Borussia Mönchengladbach - Arminia Bielefeld: Borussia Mönchengladbach által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp