A portugál torna első fordulójában csap össze Kevin Anderson és Francis Tiafoe. Amint megláttam a párosítást számomra egyértelmű volt,hogy erre mindenképp írok elemzést,mert erős tippnek gondolom.

A dél-afrikai szebb napokat is látott . Hol van már a wimbledoni Grand Slam döntő. Tavaly év végén úgy tűnt ismét formába kerül azonban a bécsi tornán elszenvedett sérülés keresztül húzta a számításokat. Azóta is csak keresi önmagát és főleg a nyertes szetteket. Igen, szettekről kell sajnos beszélni nem, hogy meccsekről. Ugyanis az Ausztrál Open felvezető tornáján nyert utoljára szettet. Ezek a tornák mind gyors borításúak voltak ahol Anderson legnagyobb erősségei domborulhatnának ki.A leggyengébb borítása a salak a dél-afrikainak.

Az amerikai egyedi játékos nem csak stílusában hanem abban is ,hogy szeret salakon játszani ami a kontinens ezen részéről érkezőknél kuriózum. A formája a szemcsés borításon egész jól alakul pláne hogy még a szezon elején járunk. Egyrészt már februárban is játszott ahol nagy sikerek nem voltak,de a formába kerüléshez kiváló volt. A múlt héten megverte a spanyolok szupertehetséges salak specialistáját Alcarazt. Majd következett az egyik legjobb salak játékos a mezőnyben, Schwartzman aki vért izzadva tudta csak legyőzni Tiafoet.Ez kiváló alapot adhat ezen a tornán egy szép kis menetelésre is. Azonban most egy sima győzelemre mindenképpen. Nem egy él játékos salakon az amerikai egy közepes erőt képviselőnek mondanám,de Andersontól fényévekre van a szemcsés felületen. Kevinre ,hogy salakon mi vár rá ráadásul ennyire formán kívül az sejthető. Egy hatalmas zakó.

Anderson, Kevin - Tiafoe, Frances: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp