Az utóbbi hetekben mutatott teljesítmény alapján még inkább megnőttek a Manchester United esélyei ebben az elődöntős párharcban. Akár már az első mérkőzésen nagy előnyt harcolhatnak ki és a Sociedad, Milan, Granada hármas után az olasz csapatot is kipipálhatják könnyedén. A MU remek formában van. Sérültje csupán Martial lesz és hazai pályán kezdhet ami előnyt jelenthet. Január végén volt ugye a Sheffield elleni kínos vereség ami után viszont 21 mérkőzésből csak egyet buktak el a Leicester elleni FA kupa találkozót. Volt néhány bakijuk és így döntetlenjük persze ami okán a bajnoki cím továbbra is lehetetlen küldetés lett volna, de a dobogó és így a Bajnokok Ligája indulás nyugodt szívvel mondható hogy már biztosított a csapat számára. A hétvégi Leeds elleni remi alkalmával már pihentetni is próbált a norvég mester, többek között Pogba és Cavani is csak 10-15 játékpercet kapott a végén.

A Roma ellentétes utat jár be hiszen pocsék formába kerültek. A bajnokságban legutóbbi három meccsén csak egy pontot szerző Farkasok lecsúsztak egészen a 7.helyig és a Bajnokok Ligája indulásról így biztosan lemondhatnak ha csak az Európa Ligát ugye nem nyerik meg. Az Ajax ellen már jókora szerencsével jutottak tovább az előző körből, ezt követően a Torino nagyon csúnyán megverte őket 3:1-re, aztán hiába az Ataanta elleni 1:1 aki látta a meccset tudja hogy 1-5 lett volna a realitás Zapataéknak. Botrány volt a Roma ott is, aztán még ráadásképp a kiesőhelyen álló Cagliari is egy laza hármast vágott nekik. Zaniolo és Pedro sérülés, Mancini pedig eltiltás miatt nem bevethető.

Nehéz elképzelni hogy ez a MU otthon Bruno Fernandessel, Rashforddal, Pogbával ne borítsa meg ezt a gyenge védelmet. Több gólos hazai győzelmet várok!

Tipp: 2-0

Manchester United - Roma: Manchester United szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp