Ennek a meccsnek mindig hatalmas tétje van: szomszédvárak találkozója. Ráadásul ősszel Pécs nem járult hozzá a meccsük halasztásához, így 3-0-s végeredményt állapítottak meg nekik a járvány kiállni nem tudó kaposváriak hátrányára. Állítólag ezért akarna revansot venni a zöld-fehér csapat.

Én ezen csak jót kuncogok. A Rákóczi széthullott csapat benyomását kelti, vélhetően kizúgnak az NB3-ba. Emlékezhetünk a legendás meccsükre a Tállya ellen a Magyar Kupában, ahol mindenki bandával vádolta meg őket. Ott volt az első törés, ami után szénné cincálták a csapatot a következő a meccseken. A második törés nemrég történt, hiszen a mágnás táblák mesterét, a blöffkirály Várhidit is elküldték a Pálról, így maradt Disztl Laci a padra. Nos, vele Debrecenben a DEAC ellen 0-3 lett a meccs vége. Lehet a kiállításra fogni ezt, de én inkább a full gyenge játékukra, és gyenge fizikális felkészültséget látom a háttérben. Ráadásul most a középhátvéd Nagy Tamás sem lesz, mivel kiállítása miatt eltiltott.

A pécsiek a legutóbbi meccsen hazai pályán kaptak ki az Ajkától. Helesfay Donát kapus a meccs elején nagyot hibázott. Azután az ajkaiak betömörültek, és kijött a Pécs nagy hiányossága: nincs olyan támadója, aki felállt védelem ellen tudna játszani. Voltak helyzeteik dögivel, de nem volt meg a fizikális előny.

Úgy gondolom, ezzel most nem lesz gond. A Kaposvárnak mennie kell előre, mert számukra csak a győzelem elfogadható eredmény. Így viszont lesz tér a pécsi kontráknak. A hazai védelem übergyenge, Adamcsek és Geiger simán rúghat gólokat. A nézők pedig nem jelentenek előnyt hazai oldalon, mert rengeteg pécsi szurkoló érkezik a szomszédba.

Kaposvari Rakoczi FC - Pécsi MFC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp