Maria Sakkari valósággal kiütötte az előző körben az észt Kontaveitot és a játéka annyira meggyőző volt, hogy én Muchova ellen is továbbvinném.

Sakkari ebben a bőrnek tűnő ruhában már simán elmehetne egy spártai harcosnak is úgy kigyúrta magát. Érdekes volt pár órával később őt összehasonlítani a szintén hasonló dresszben játszó Ostapenkóval, aki inkább nézett ki egy túlságosan szűk bélben lévő virslinek Mariahoz képest. Ami számunkra ebből fontos, hogy a görög kiváló fizikai állapotban van és az ütései is ülnek. A múlt héten is már nagyon tetszett a játéka, azonban pechjére jött Kvitova, aki végül félelmetesen jó játékkal verte három szettben. A formája azonban megmaradt Madridra is: lenyomott egy hullámvasutas meccset Anisimova ellen (0-6-tal indított), majd verte Kontaveitet két sima szettben. Igazából az első meccsen a találkozó legelején eléggé dekoncentrált volt (sok ki nem kényszerített hiba), viszont utána szépen összeállt a játéka. Az észt ellen az adogatási is összeálltak és ez jól jöhet majd az ellen a Muchova ellen is, aki nem igazán nagy fogadó.

A cseh játékos nem teljesen underdog itt, ennek pedig az az oka, hogy az előző körben a japán Osakát verte. Tudjuk a japánról, hogy a salak a leggyengébb borítása, így ez egy olyan vereség, ami benne volt a pakliban. Jelenleg - nem kérdés - hogy ezen a borításon van a legtávolabb a GS győzelem lehetőségétől és így még annak a Muchovának is volt lehetősége a győzelemre, aki szintén nem salak specialista hírében áll. Statisztikailag is a görögnek áll a zászló ezen a meccsen, mivel átlagban 3-5%-kal több pontot nyer a salakos borításon, mint cseh ellenfele.

Sakkari, Maria - Muchova, Karolina: Játék hendikeppel - Hendikep tipp