A madridi tornán a legjobb 16 között csap össsze Aslan Karatsev és Alexander Bublik. A két játékos még sosem találkozott egymással korábban ami nem olyan meglepő.

A kazah játékos nagyon fiatal még mindig és nyugodtan kijelenthetjük,hogy nem a legerősebb borítása a salak. Eddigi pályafutása csúcsát érte el ezzel a 2 győzelemmel ugyanis egyszer fordult elő eddig hogy két darab mérkőzést nyert ATP szinten. Ez jól tükrözi mennyire távol el ettől a borítástól.Ráadásul nem is mondanám,hogy jól játszott eddig itt a spanyol fővárosban. Fucsovics ellen is a a kézre jövő alapütésekkel operált,de ennyi. Marci már az első szettben is teljes dekoncentráltságról tett tanúbizonyságot. A tie breakben pedig teljesen megtört hiszen 5-2 után nem nyert pontot. Ezt követően a második szettben teljesen hitehagyott játékot láthattunk hazánk fiától ezen okok miatt írtam,hogy semmi extrát nem nyújtott Bublik a győzelem érdekében. A következő körben szerencsés volt a sorsolása,mert egy abszolút ki-ki meccset játszott a kanadaival aki,mintha a klónja lenne hiszen fiatal,magas jó adogatók valamint mind a ketten teljes homályban vannak ami a szemcsés pályás tudásukat illeti.

Ellenfele Karatsev tavaly a salak szezon hajnalán már mutatta,hogy bizony nem egy kutyaütő salakon. Azonban arra nagyon kevesen számítottak,hogy top30-as játékos borítástól függetlenül. Az Ausztrál Open menetelésével megmutatta,hogy igenis egy komplex játékos. Ez a lendület mondhatni azóta is töretlen. A legjobb borítása a salak. Idén eddig két tornán indult ahol nagy panasza nem lehetett a játékára. Monte Carloban a későbbi győztestől kapott Tsitsipastól ami megbocsájtható. Majd Belgrádban az elődöntőben legyőzte a világelső Djokovicot is egy óriási csatában. Azonban ennek meglett a böjtje,mert a döntőre már nagyon fáradt volt és a három szett okán nagy elfogyott fizikálisan. Komolyan veszi a madridi tornát hiszen hozta a kötelező győzelmet Humbert ellen majd legyőzte a top5 salak játékos egyikét Schwartzmant mondhatni elég simán. Ezek után nem hiszem,hogy kérdés a mérkőzés győztesének kimenetele. Az orosz nagyon jól tud rákontrázni a gyors labdákra ami várható a kazahtól. A pályán a rengeteg mozgás és a küzdelmes labdamentek pedig fekszenek amúgy is Karatsevnek.

Karatsev, Aslan - Bublik, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp