Múlt héten bíztam az Evertonban, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy azt hittem a Villa még náluk is rosszabb lesz. Hát tévedtem, ráadásul elég nagyot. De sok mindent elmond a Toffies játékáról, hogy a töketlen, Grealish nélkül teljesen elveszett Aston Villa egy hatost is simán guríthatott volna nekik. A védelem teljes káosz volt, folyamatos egyéni hibákkal, náluk csak a középpályás védekezés volt gyengébb, mint kés a vajon, úgy ment át rajtuk a Villa. Elöl pedig hozták a megszokott töketlenkedést, James nélkül nem volt ötletük, ha meg odakerültek mégis, akkor pocsék megoldásokat választottak.

A West Ham a Burnley ellen újra számíthatott Antonióra, lőtt is két gólt és visszatérhetett Cresswell is így mindkét oldalról záporoztak a remek beadások. Rice és Ogbonna továbbra is maródi, de ez a csapat nélkülük is elég erős. A helyzetkihasználásuk nem volt tökéletes, a támadó harmadban volt jó pár rossz passzuk, így rengeteg jó helyzetet szórakoztak el, de a lendület ott volt bennük.

Ha megnézzük a két csapat szezonját, akkor elég erős a kontraszt. A West Ham végig jól játszva, remek eredményeket elérve, a meccsek nagy részét dominálva küzd a BL indulásért. Rosszabb eredményeket akkor értek el, amikor Antonio sérült volt, mert az ő pótlását nem tudták megoldani. Ezzel szemben az Everton végig szenvedve, 1-2 jobb meccsel, de egyébként sokszor csak mázlival gyűjtögette a pontokat. Az odavágón egy malac góllal nyert a hajrában a West Ham, helyzet szinte nem is volt azon a meccsen, de Antonio sérülés után akkor tért vissza csereként, Lingard pedig még nem érkezett meg, a kalapácsosok jelenlegi támadó játékát pedig ez a két ember határozza meg.

Ha megnézzük a két csapat játékát, akkor ég és föld a különbség, nincs olyan csapatrész jelenleg, ahol ne lenne jóval jobb a hazai csapat. Persze ilyenkor szokott valamit kitalálni Ancelotti, na meg az idegenbeli formájuk is jobb, mint a hazai, de annyira reménytelenek hetek óta, hogy ilyen szorzón nem bírom otthagyni a Kalapácsosokat.

West Ham - Everton: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp