A bajnoki cím szempontjából döntő jelentőségű találkozót rendeznek Belgiumban, a KRC Genk - Club Brugge találkozó kapcsán. Egy esetleges hazai siker esetén öt pontra csökkenne a távolság a két csapat között, mely egy újabb Brugge-i botlás esetén már nem is tűnik behozhatatlannak. Ha a vendégcsapat nyer, akkor már-már a nyakukba is lehet akasztani a bajnoki medált. Nekem a múlt hónapban pár másodpercen múlt egy sikeres genki elemzés játékba küldése. Most újra rápróbálok, mert komoly érték rejlik benne.

Legutóbbi írásomhoz viszonyítva annyit változott a helyzet a hazaiaknál, hogy mostanra már a legerősebb kezdőjét küldheti csatába John van den Brom. Ahogyan vártam Paul Onuacu ismét eredményes volt, de hatékonyságban kezd mellé felzárkózni Theo Bongonda is. Ketten igencsak megfirkálhatják a vendégek védelmét. Junya Ito ismét tanári módon irányította az övéit, két gólpasszal ismét gyarapította a pontjait a képzeletbeli kanadai táblázaton. Nem volt véletlen, hogy egy végletekig kiélezett, változatos, fordulatos mérkőzésen győztesen jöttek le a pályáról Antwerpenben. Én erre ma is képesnek tartom Őket, attól függetlenül, hogy elvileg nem Ők a találkozó esélyesei.

Lehet tévedek, de valahogy nem érzem most Philippe Clement Bruggeben azt az erőt és elszántságot, ami a sima győzelmükhöz kellene. Lehet a tetemesnek mondható előnyük tette kicsit kényelmessé a kék-feketéket, de az idén gyengélkedő Anderlecht-et hazai környezetben azért illett volna verniük. Ami avatott szemnek azonnal feltűnik az az, hogy az egyébként stabilnak mondható védekezésük kicsit szétesett. Rendre kapják a gólokat, akár kettesével is és ez eddig nem igazán volt jellemző rájuk. Hogy ez most formahanyatlás jele-e, vagy csak egyszerűen a kellő koncentráció hiányáé azt nem a mi tisztünk eldönteni. Tippem szempontjából az a lényeg, hogy akár ez, akár az az oka, a mostani meccsre még kitartson.

Amit borítékolni mernék a találkozó előtt az az, hogy egy nagyon motivált, önbizalomtól duzzadó hazai csapat fut majd ki a Luminus Arena gyepszőnyegére, akik képesek lesznek a nagy tét ellenére is duplázni a bajnokesélyes ellen.

KRC Genk - Club Brugge: KRC Genk által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp