A kiélezett Török szuperligából még három forduló van hátra. A török szövetség a célegyenesbe fordulva egységes kezdési időpontokat jelölt meg, így még izgalmasabb lesz követni a félholdas bajnokság végét.

Ugyan a Fenerbahce 5 pont hátrányból kezdi meg a véghajrát, szerencséjére a két riválisa az első pozíciót birtokló Besiktas és a mögötte harmadik Galatasaray pont egymás ellen mérkőzik, Galata pályaválasztással.

Nos, ha valamit még szeretnének Szalai Attiláék elérni akkor a török fővárosból kötelező elhozni a három pontot és bízni benne, hogy a Galatasaray otthon minimum egy pontot megtart magának.

Az Ankaragücü számára nagyon rosszul sűltek el a legutóbbi fordulók, az utolsó öt fordulóban két pontot szereztek és utolsó három bajnokijukat rendre elbukták egy góllal így a Hikmet Karaman vezette ankaraiak kezdhetnek barátkozni a kiesés gondolatával, hiszen épp a vonal alá kerültek.

A minőségbeli tudás egyértelműen a Fenerbahce oldalán van.

A nagy kérdés mi hat motiválólag, a lendületben lévő bajnoki címre éhes Fener számára a bajnoki serleg megszerzése vagy az éppen a hajrára kipukkadni látszó Ankaragücü, amely az esetleges bentmaradásért próbál küzdeni, de inkább hat egy partra vettett hal hasonmására.

Nálam nem kérdés Emre összeszedte az isztambuli társaságot, utolsó öt bajnokijukból négy győzelem mellett egy döntetlen. A klasszisokat az különbözteti meg a szimpla jóktól, hogy az ilyen kiélezett helyzetekben mutatják meg a nagyságukat, márpedig török szinten több ilyen játékossal is rendelkezik a Fener. Véleményem szerint egy igen parázs hangulatú összecsapáson megszerzi a hőn áhított pontokat a Fenerbahce és zárkózik a tabellán a Besiktas nyakára.

Ankaragücü - Fenerbahçe: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp