Napoli, Atalanta, Juventus és Milan. A négy csapat közül az egyik hoppon marad. A nápolyi csapat tegnap győzött a Spezia otthonában, így győzelmi kényszerbe került a másik három együttes, amelyikből a Juve és a Milan egymás ellen játszik. Az Atalanta kapta a forduló legkönnyebb ellenfelét, hiszen a már kiesett Parma otthonába látogat. Lehet-e találni értéket a mérkőzés szorzói között?

A válaszom, hogy nehezen. Nem is mondanám value-nak a tippemet, de elnézve az Atalanta mostani játékát erre a lehetőségre lehet tenni. Ugyanis azt látom, hogy a bergamói csapat a BL okozta kettős menetelést kipihente, a heti egy mérkőzéssel a játékosok újra kezdenek formába lendülni. Ne felejtsük el azt sem, hogy Gasperini mester tavaly is úgy időzítette a formát, hogy május-júniusban voltak csúcson.

A legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén az Atalanta nem volt szerencsés, bár tudom, hogy ez a szó a fociban nehezen értelmezhető. A Roma ellen megszerezték az első félidőben a vezetést, sokkal jobban játszottak, lógott a levegőben a második (volt az első félidő hajrájában egy nagy helyzetük), aztán Gosens kiállítása után az utolsó 20 percre megváltozott a meccs képe, és örülhettek a döntetlennek (1-1). Romában persze ez szerintem nem rossz eredmény így sem. Aztán a következő idegenbeli meccsen a Sassuolo-hoz látogattak, ahol megint volt minden, mint a búcsúban. Előbb a kapusuk, Gollini buktatott piros lapért a 23. percben, de mégis megszerezték a vezetést. Aztán a Sassu büntetőt rúgott, majd a VAR elvett tőlük egy gólt, úgy tűnt, hogy 10 emberrel nem tudják kihúzni a meccset. Aztán megint fordulat, és a Sassu-ból Marlon piros lap, és büntető az Atalantának, amit Muriel kihagyott. Ott tehát megint nem jött össze.

A harmadik idegenbeli meccsen sorban viszont nem történhet megint gikszer. Úgy vélem, hogy simán, erőlködés nélkül megszerzik a vezetést az első félidőben, és most ezt kiállítás hiányában meg is tudják tartani. A félidő/végeredmény tehát nálam az a tipp, amit jó szívvel merek pakolni, nem hibázik az Atalanta a kiesett Parma ellen.

Parma - Atalanta: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp