A magyar másodosztályból két forduló van hátra. A hátsó régióban eldőltek a fontos kérdések, a Debreceni EAC, és a Kaposvár mellett valószínüleg a Barcika esik ki, de az előző fordulókban számos csapatnak így a Szentlőrincnek is tepernie kellett és leszámítva a legutóbbi fordulót egy hétmeccses veretlenségi szériájának köszönhetően (3 győzelem, 4 döntetlen) Marián Sluka vezette újonc teljesítette a küldetést megragadt a Merkantil Bank Ligában, így jövőre már valamivel nagyobb célokért is küzdhetnek már.

A legutóbbi fordulóban Budaörsön már látszott a tudatalatti megkönnyebbülés, ezért is csúszhatott be a vékony vereség 0-1.

Míg a Szentlőrinc erre az idényre letudhatta a "vizsgafeladatokat", addig a Debrecennél ugyanolyan élesnek kell maradni, hiszen nincs hibázásra lehetőség, mivel a Gyirmót tapad a nyakára Dzsudzákéknak. Huszti Szabolcs az NB2 mezőnyét nézve nagy merítési lehetőség mellett dolgozhat, akire hosszú távon számítanának, és ezzel a költségvetéssel és brigáddal kötelező a feljutás. A tavalyi óriási pofon, kiesés után még nagyobb ütést jelentene az NB2 -ben maradás, de erre nem is gondolnak a cívisvárosban.

Legutóbb idegenben 4-4 -s őrült meccsen bukott fontos pontokat a Loki, de előtte megmutatták idegenben is képesek az eredményes futballra, lásd Pécs és Győri ETO elleni magabiztos sikerek.

Most a céljait elérő, és legbelül motiválatlanabb Szentlőrinc és az "életéért" küzdő az egyből visszajutást megcélzó, válogatottakkal tűzdelt Debrecen összecsapásán, egy szoros ütközeten, de végül a vendégek sikerét várom. Tippem: 1-2

Szentlőrinc SE - DVSC Debreceni: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp