Várda64 kolléga sokkal autentikusabb személy megítélni a Kisvárda idei szereplését. Én egy szubjektívan negatív kritikát fogalmazok meg velük kapcsolatban, előre elnézést attól, akit bánt. Szóval Supka Attila edző még az előző idényekhez képest is szürkébb csapatot „épített”. Azért tettem ezt idézőjelbe, mert Supka szerintem nem épít, hanem rombol, a tökéletesen alkalmatlan edző prototípusa. Évek óta a Debrecenben elért eredményéből él, semmi pozitívat nem mutat. Nincs a csapatainak karaktere, fizikális állapota, stílusa. Egy langyos közegben, mint amilyen a mai NER-közeli pénzzel agyontömött focivilág, bőven meg tud élni ilyen nulla tudással. Elnézést az ilyen szavakért, de pontosan az ilyenek miatt tart ott a magyar foci, ahol, tehát a béka segge alatt. Persze itt társul ehhez egy kisvárdai kiskirály Révész Attila képében, akinek fingja sincs arról, mi a foci. Szerintem inkább játsszon 10 picit gyengébb képességű, ámde motivált magyar játékos, mint ez a sok hülye idegenlégiós. Pont úgy kellene, mint mondjuk Pakson…

Szóval Supkával életük legjobb szereplését érték el a kisvárdaiak, az MTK kövesdi vereségével biztosan 5. pozícióban zártak. Ki gondolta volna ezt az évad elején?! Supka lényegében végig védekeztette a csapatát, 25 gólt rúgtak 32 mérkőzésen, ami olyan ótvar gyenge teljesítmény, hogy már ezért ki kellene őket ejteni az NB1-ből. (Komolyan csinálnék egy olyan szabályt, hogy a legkevesebb gólt rúgó csapat osztályozó mérkőzést játszik az NB2 legtöbb gólt rúgott, fel nem jutó csapatával, így pedig egyből gólzáporos mérkőzéseket láthatnánk.). Még egyszer ezt a számot: 25 rúgott gól!!! Jézus úristen. Supka, te töketlen. Pont szembe megy a nemzetközi trendekkel, tehát hogy látványos focit akarunk látni. Ennyit ért ez a fickó a focihoz. Neki jobban kell az egy pontokból lecsöpögő pontprémium, mint a közönség szórakoztatása.

Ehhez társult a 35 kapott gól, ami viszont a Fradi után a második legjobb szám! Értjük? 32 mérkőzésen 35 kapott gól, tehát alig több mint 1 az átlaga. Láthatjuk a szemünk előtt a Kisvárda mérkőzéseit: védekezzünk, aztán vagy rúgunk egy gólt, vagy marad a 0-0. Mint legutóbb Zalaegerszegen, az volt a leglátványosabb antifoci, amit valaha láttam.

Az utolsó forduló jön, nincs tétje a meccsnek, akármit csinálhatnak, közönség előtt játszanak végre, erre mit olvasok Supkától a honlapon: „Nem hinném, hogy bele kell mennünk a nyíltabb játékba, abból a Paks ellen aligha jönnénk ki jól. Sokkal inkább a fegyelmezett futballra kell továbbra is törekednünk.”

ÁÁÁÁ. Megölöm a Supkát! Ez a fickó full alkalmatlan, ki kell rúgni a pics@ba. Ennek a meccsnek kellene szólnia az örömfociról, nem pedig holmi védekezésről b@szki. Elnézést, de kifakadtam ezen az impotens fickón.

Ezért veszélyes a gólokra fogadás, enyhén emelkedik is az odds. Ritka az, hogy Paks meccsre ilyen szép szorzókat kínálnak a gólokra.

Sokat rizikóztam, megpróbáljam-e az overt. A paksi csapat nagyon csalódott, mert a bundás Fehérvár leadta a kupagyőzelmet az Újpestnek, így viszont a negyedik helyezésük semmit nem ér, nem mehetnek a nemzetközi porondra, pedig mindenki tök szívesen megnézte volna őket a tök jellegtelen, színtelen-szagtalan, légióstemető Újpest helyett. A csalódás nem tudni, mit vált ki Bognár György fiaiból. Balogh Balázs nyilatkozott a honlapnak: „Beszéltük már az öltözőben, hogy még nem tudtunk nyerni Kisvárdán, és most egész héten arra készülünk, készültünk, hogy ezt a sorozatot megszakítsuk. Az elmúlt mérkőzéseken megmutattuk, képesek vagyunk jól játszani, gólokat lőni, eredményesen futballozni, valamint, ha nem is kezdünk annyira jól, a második félidőre feljavulni és esetleg nem olyan jó játékkal nyerni. A Kisvárda egy jó csapat, nem véletlen tagjai Ők is a felső háznak, mi viszont szeretnénk egy jó játékkal és eredménnyel zárni a szezont. Sajnos már nem léphetünk még előrébb a tabellán, de ez az összecsapás egy becsületbeli ügy a már említett dolog és a jó, sikeres zárás miatt is.”.

Mit veszek le ebből? Ők nem akarnak békés döntetlent a Kisvárda ellen, végre nyerni akarnak, ami eddig még nem sikerült nekik. Csalódottak, de a gólrekordot tovább akarják javítani.

Vajon a két csapat hozzáállásából melyik győzedelmeskedik? A védekezés vagy a támadás, a 0-0 vagy a sok gól? Nehéz döntés, mert védekezni és rombolni könnyebb, mint építkezni. A Kisvárdának ezt sokszor sikerült megmutatni az évadban. Én mégis arra szavazok, hogy a közönség előtt, a csalódásból játszó Paks ellen mégis máshogy gondolják a kisvárdai játékosok, mint a hülye edzőjük, és játszanak egy jót utolsóra. A pénteki és szombati meccsek megmutatták, hogyan kell zárni a bajnokságot, bízom benne, hogy Kisvárdán is tudják, miért van a foci. Én tehát mégis a gólokra szavazok! A Paks meccsein a hat gól realitás alapesetben!

Kisvarda - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp