A Hertha hirtelen nagy bajba került két héttel ezelőtt mikor a csapatnál felütötte a fejét a betegség. Köztük Dárdai Pali edző is elkapta, így megelőzvén a bajt a szövetség el is fogadta a három következő bajnokijuk elhalasztását.

Ilyen lélektani helyzetben nagyon nehéz újra nekidurálnia magát egy csapatnak, de Dárdai már bizonyított és a Mainz elleni 1-1 illetve a Freiburg 3-0 -ás kiütésének hatására már a vonal felett vannak a fővárosi kék-fehérek.

Míg a berliniek felfelészálló ívben vannak, addig az idegenben alapjába véve gyenge teljesítményre képes Arminia Bielefeld pont legutóbb kapott egty méretes nagy 5-0 ás pofont a Möchengladbach vendégeként. Mivel a Frank Kramer által vezetett Bielefeld bajnokiját is elhalasztották, így két hete tétmeccs nélkül tengődtek a vendégek, ami lássuk be egy felpörgő és a nehézségeket épp meglovagló, jól kezelő Hertha ellen nagy handicap lehet.

Dárdai már a válogatottnál is bizonyított, hogy éles helyzetekben a legtöbbet hozza ki a játékosaiból. Mindez itt a Herthánál is bizonyította korábban és itt az újabb éles szituáció, amit úgy néz ki megint sikerrel vehet Pali, pont a Freiburg elleni diadal mutatja ezt a tendenciát. A mai közvetlen rivális Arminia Bielefeld elleni sikerrel pedig nagy lépést tehet a bentmaradásért.

A Bielefeld idegenben a teljesen leeresztett Schalket leszámítva a leggyengébb otthontól távoli mutatókkal rendelkezik és ugyanúgy a gelsenkirchenieket leszámítva a bajnokságban a legimpotensebb támadójátékkal bír 23 szerzett találatával.

Látva a tendenciákat, azt. hogy Dárdainak sikerült feltüzelnie a sajátjait, azt mondom újabb Hertha sikert láthatunk vasárnap este.

Hertha BSC - Arminia Bielefeld: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp