A Sporting CP 19 év után érhet révbe a keddi játéknapon. A Porto 11 a Benfica 7 bajnoki címe mellett kellett meghúznia magát csaknem két évtizeden át a zöld mezes 18 -szoros bajnoknak, ám a hosszú böjt után újra eljött az idő.

És nem is akármilyen idény végéhez közelednek a fiatal, de rendkívül tehetséges edzőnek mutatkozó Ruben Amorim vezetésével. A Sporting veretlenül nyerheti meg a 2020/21 -es kiírást, ami legutóbb a 2013 -as bajnok Portonak sikerült, de ott még csak 16 csapatos létszám mellett 30 mérkőzést lejátszva, most 32 bajnokis veretlenséggel koronáztathatják meg magukat az oroszlánok.

A Porto a jelen sorok írásakor 3-0 -as félidőre áll a piros lapot kapott Farense ellenében, tehát a Sportingnak a matematikát nézve is kell majd a keddi győzelem, hogy célba érjen.

Az ellenfél a szebb napokat látott, Porto városának másodikszámú klubja a Boavista lesz, akik az elmúlt időszakban nem gyarapodtak sikerélménnyel akkor, ha a José Alvaladéba látogattak. 2015 -től hat bajnokiból hat bukta és most erre rájön, hogy egy újbóli virágkorát élni kezdő, a bajnoki címért pályára lépő Sporting lesz az ellenfél.

A Sporting nagy előnye, hogy tényleg igazi csapatként küzdenek, ennek köszönhetik az eredményességüket, mindig vannak emberek, akik a nyakukba veszik a csapatot, persze kell egy olyan gólvágó is, mint Pedro Goncalves, aki 18 góljával középpályáként számít házigólkirálynak.

Adott tehát a Sporting, akik kedden szó szerint a bajnoki aranyért szállnak "ringbe", ha nyernek bearanyozódik Lisszabon zöld fele, míg a másik oldalt egy csapzott a kiesés szele által alaposan megcsapott, nyolv mérkőzést óta nyeretlen portoi alakulat. Nálam nem kérdés, ha nem is fieszta eredménnyel, de győzelemmel fieszta hangulatot hozhatnak az oroszlánok Portugália fővárosába. Tippem: 2-0

Sporting Lisbon - Boavista: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp