Sabalenka és Barty a legutóbbi két nagyobb torna döntőjét lehozták egymás között, vajon a harmadikat is végig tolják? Ez lehet a nagy kérdése a római tornának, ami az utolsó nagy felvezető a Garros előtt. Mindenesetre nem a Sorribes Tormo elleni meccsnek kellene nagy nehézséget okoznia a fehérorosz számára.

Kezdjük talán azzal, hogy a fáradtság egészen hétfőig Sabalenka ellen kellett volna, hogy szóljon, mivel végigtolta a madridi viadalt és döntő szettben múlta felül Bartyt. Azonban Sorribes belement Giorgi ellen egy roppant feszült és maratoni meccsbe. Több vitatható ítélettel is sújtották a taljánt, amit sem a játékos, sem az édesapja nem hagytak szó nélkül. Miután az edzőkön kívül senki nem lehetett a tribünön, így a szitkozódásoknak még lehet, hogy lesz utóélete is. Mindenesetre egy nagyon hullámzó, impulzusokkal teli meccs volt, amit végül a spanyol húzott be egy laza 3 óra 53 perc alatt. Ami nekünk fontos lehet, hogy Sorribes Tormo nem igazán játszott jól. Giorgi könnyedén behúzhatta volna bármelyik szettet, azonban végül csak a szoros másodikat tudta. Amikor sült a keze az olasznak, akkor ellenfelének sok esélye nem volt és éppen ez az, amire építeni fogunk a tippben, mivel abban biztosak lehetünk, hogy Sabalenka keze sülni fog.

Sabalenka az utóbbi hetekben nagyobb a mezőny 90%-át leütött a pályáról. 11 meccset játszott idén salakon és abból 8-szor legalább 6 játék különbséggel nyert. Kétszer Barty, míg egyszer Kontaveit tett kettejük közé kevesebb - az ausztrál ugye egyszer verte is. A fittséggel és a motivációval szerintem nem lesz probléma, mivel Stuttgart után Madridot is komolyan vette, illetve viszonylag rövid meccseket játszott a szombati döntőig. A 2020/2021-es év fordulóján is már megcsinálta a back-to-back tornagyőzelmeket. Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy az agresszív tenisze lenyűgöző és várhatóan komolyan kell vele számolni a Garroson is. Magasabb szinten űzi a támadó játékot, mint Giorgi, aki ellen Sorribes Tormónak is akkor volt esélye csak, mikor az sorra ütötte a ki nem kényszerített hibákat (talán 83-mal zárt). Csak hogy egy példát mondjak: az első szettet játszmalabdáról vesztette el; míg a 2-3-ban 4-1-es vezetésről nem sikerült befejeznie a végjátékot. Szóval van egy nem annyira jó formában lévő Sorribes Tormónk, akit legyalulhat Sabalenka Rómában.

Sorribes Tormo, Sara - Sabalenka, Aryna: Játék hendikeppel - Hendikep tipp