Szezon közben nagyon megbízható volt a West Ham, de a végére kicsit kipukkadtak és kicsúszik a kezeik közül a BL indulás, sőt még az Európa Liga hely is komoly veszélyben van, azért is nagy küzdelem lesz a végén.

A Brighton fellélegezhetett, elkerülték a kiesést, zsinórban ötödik szezonjukat is a PL-ben kezdik meg, ami még nem fordult elő velük a sorozat életre hívása óta. Nyáron kinyithatják a bukszát, vehetnek két épkézláb támadót, a jelenlegieket szélnek ereszthetik és jövőre a top 10-ben is végezhetnek akár.

Na de a meccsről is essen szó, a tippet két tényezőre alapozom, mégpedig Lewis Dunk hiányára két téren is. Egyrészről hiányozni fog a tengelyből, ami égető lesz, hiszen a bajnokság egyik legjobb csatárával kell szembenéznie a védelemnek. Antonio csupa izom, gyors és kellemetlen, de emellett nem falábú és baromi ruganyosan mozog, úgy tolja meg a labdákat ahogy senki sem várná. Na ellene nagyon kellene Dunk, aki a védelem vezére, összefogja a csapatot és mindig a jó pillanatban tisztáz. Ráadásul amellett, hogy nincs aki megállítsa az ellenfél egyik legnagyobb fegyverét, komolyan hiányozni fog a pontrúgásoknál is, hiszen a fejjátéka a legjobb a csapatból. Márpedig a Soucek-Dawson páros ellen ilyen téren is nagyon kellene, hiszen rengeteg fejes gólt szereznek.

A hazaiaknak nagy tét már nincs ezen a meccsen, nem várnám tőlük, hogy koncentrált, szoros védekezéssel üldözzék az embereiket, inkább lesz ez örömfoci. Márpedig a gólparádéban a West Ham is partner, jó pár rohanós meccsük volt mostanában.

Mikor elkezdtem írni ezt az előzetest, akkor még vendég győzelemre készült, de a közepénél meggyőztem magam, hogy ez jobb befektetés lesz mert Moyes csapata nem az 1-0-ás győzelmeiről híres ebben a szezonban és lehet ebből egy olyan rohanós meccs, aminek ki tudja mi lesz a vége. De a fentebb felvázoltak miatt úgy gondolom a Kalapácsosoknak meglesznek a helyzetei és ezekből legalább kettőt gólra is váltanak majd.

Brighton & Hove Albion - West Ham: Total Goals by West Ham - Over/Under tipp