Az Atalanta a legutóbbi mérkőzésen a Benevento ellen megszenvedett. Őszintén megmondom, nem számítottam a kiscsapat ilyen keménységére. Az benne volt a pakliban, hogy az első félidőben még ellen tudnak állni a bergamói rohamoknak, de hogy a második félidőben is kibírják, az már meglepi volt. 10 emberre fogyatkozva sem zuhantak össze, volt tartás a csapatban. Az Atalanta oldaláról nézve tehát könnyebb meccsre számítottak, ezért meglepetés volt a „csak” 2-0.

A Geona múlt héten Bolognában tette biztossá a bennmaradását, láttam csapatképeket a meccs után, úgy viselkedtek a játékosok, mintha bajnokságot nyertek volna. Persze ezzel a moslék kerettel tényleg csoda a bennmaradás. Milyen csapat az, ahol Goran Pandev a sztár?! A Bologna elleni meccsüket elnézve összetehetik a két kezüket, hogy nem kaptak gólt.

Nézzük, milyen faktorokat tekintek fontosnak a meccs kapcsán, és abból milyen következtetést lehet levonni:

- Az Atalantának győzelem kell, és akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül Bajnokok Ligája résztvevő.

- Gian Piero Gasperini mester kétszer is edzette a Geonát. Vele érte el a csapat a legjobb szereplését amikor 5. helyen zártak (huh de jó kis csapat volt az…). Viszont úgy rúgták ki egy gyengébb szezonkezdet után, hogy abban nem volt köszönet, azóta van benne tüske a Griffek iránt.

- A Genoa a bennmaradása miatt kicsit félvállról veheti a meccset, nem lesz akkora koncentráció a játékosokban.

Tehát a vendég csapatnak sürgős, a hazai csapatnak nem az. A bergamóiak szerintem ezt a meccset könnyebben megnyerhetik, mint az előző forduló mérkőzését az élethalál harcot vívó Benevento ellen. Itt viszont most látok esélyt arra, hogy félidőig meglesz a két gól, jobb esélye van, mint legutóbb.

Genoa - Atalanta: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp