A Juventusnak meg kell ragadnia az utolsó szalmaszálat is: győznie kell, hogy életben tartsa a Bajnokok Ligájáról szőtt álmait. Ha a Milan és az Atalanta győz a hétvégén, akkor a Juventus már csak negyedik helyen zárhat, amelyért pedig komoly csatában áll a Napolival, amelyik csapat mostanában nem tud hibázni. A Sassuolo elleni 3-1 hőse nem Ronaldo volt a szememben, hanem a 43 éves Gigi Buffon, aki kivédett egy tizenegyest 0-0-s állásnál. Most azonban az előzetesek szerint nem ő fog védeni, hanem Szczesny, amit én nagy hibának tartok. Mindenképp Gigit tenném be a kapuba, de hát Pirlo mesternek nincs érzéke a motivációhoz.

Az Inter-Roma meccset látva az ötlött fel, hogy ez az Inter egyre jobban játszik, ahogy nincs rajtuk teher. Persze egy dolgot meg kell még jegyeznem: a Roma szénné lőtte az Inter kapuját (17 kapura lövése volt a fővárosiaknak), és örülhetett a csapat, hogy csak egyet kaptak. Simán benne volt a meccsben a Farkasok 2-3 gólja is. A védelem sokszor figyelmetlen, Conte mester már nehezen tudja motiválni a játékosokat, a koncentráció csökkent.

Pirlo és Conte eddig három alkalommal meccselt egymással: a mérleg 1-1-1. A Coppa Italiában 0-0 és 2-1 volt az eredmény, a bajnokságban a Meazzában 2-0 az Internek. Nem lehet ezekből semmiféle következtetést levonni.

A Juventus jövő héten Coppa Italia döntőt játszik az Atalanta ellen, majd pedig Bolognába látogat, ahol simán nyerhet. Ez lesz az a mérkőzés, amelyen a lényegi kérdések eldőlhetnek. Conte korábban a Juventus edzője volt, sok érzelmi szállal kötődik a csapathoz. Nem lennék meglepve, ha leadná a három pontot az Öreg Hölgynek. Ellenben olyan gyenge a Juventus védelme, hogy egy gólt még így is bekaphatnak. A lengyel kapus bizonytalan mostanában, Chiellini pedig a sérülése óta nem túl masszív.

Én egy bátor tippel tehát hazai győzelmet várok, de a gyenge védelme miatt ez hasonló lehet, mint múlt héten.

Juventus - Inter: Juventus nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp