Circus Maximus, picit más értelemben, meg panem et circenses, ilyenek jutnak eszembe, és nem azért, mert diplomás majom vagyok, hanem azért, mert a népnek cirkusz kell meg kenyér. Kenyeret vegyenek a boltban, a cirkuszt viszont megkaphatják este, amikor is az AS Roma a Lazio csapatát 'látja vendégül'.

A két együttes szebb eredményről álmodozott, amikor a szezonnak nekivágott, de az AS Roma azzal, hogy a Man. United megrakta Angliában, búcsúzott az EL-től, és ezzel együtt a BL-főtáblától is. Sőt az AS Roma pocsék Serie A-s helyezése miatt jelenleg a Konferencia Ligában indulhatna, azt meg fene sem tudja, mennyire akarja.

A Lazio sem juthat már a BL-be, lejjebb sem csúszhat a 6. helyről, az a hatodik hely igazán concrete, azaz betonbiztos.

Ha a két csapatra gondolok, akkor az van előttem, hogy a védekezéssel egyik sem törődik sokat, viszont nyílt focit játszik, és lő gólokat. Emiatt persze kap is, szóval rendre gólzáporosos meccsek, amiket játszanak. Jó Rómában focit nézni, már aki nem a védekezésre izgul rá. Aki ilyen, az dörzsölheti a tenyerét, mert jön a Farkasokhoz Mourinho, szóval szerintem a csapat támadói, már akik maradnak, talán jobb, ha kiélik magukat, mert jövőre labdát akkor látnak, amikor hátramennek védekezni. A mostani nyílt őszinte, de eredménytelen focit valami más váltja. Valami förtelmes, de erre inkább nem is gondolok.

A találkozó azért mégis csak derbi, illene megnyerni, sőt ha úgy alakul, lehetőleg jól meg is pakolni a másikat. Nagy csontzenét nem várok, bár a fene tudja, hogy kinek megy el az esze egy pillanatra, és száll bele a másikba. Olaszoknál meg sok nem kell a piroshoz, bár ha már sporizok, Pairetto inkább a büntetőket szórja, az meg a tipp szempontjából jó, hisz egy esetleges tizi az már majdnem egy gólt ér... Jó kis gólgazdag meccsek jellemzik a két együttes, hátha összehoznak valami jó kis 4-4-et estére.

Roma - Lazio: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp