Elérkeztünk a magyar labdarúgó másodosztály utolsó fordulójához. Ádáz harc folyik három csapat között, a Debrecen van a legjobb pozícióban a Vasas sorozatos botlásai miatt, a Gyirmót is a saját kezébe vette a sorsát, a Vasas pedig imádkozhat. A három kulcstalálkozót, így a Debrecen - Haladást is egysékesen másfél órával későbbre 18:30 -ra tették, a várhatóan izgalmas hajrát így valamivel többen követhetik.

Kondás Elemér leváltása hozhatott volna frissülést a Lokinál, ám valljuk be Huszti Szabolcs edzőnek való bebujtatása nem okozott földindulást.

A Debrecennek tiszta kötelessége alapból ezt a bajnokságot megnyernie, az élvonalból kiesve, minőségi alapanyagból dolgozhatnak, ráadásul a klubhoz kötődő válogatott játékosok is érkeztek, elég csak Dzsudzsák vagy Korhut nevét említeni.

A Nagyerdőben az NB II -es vendégek rendre verésért járnak, 18 bajnokiból 15 -t megnyert a piros mezes társaság, egy döntetlen csúszott be a régió rivális Nyíregyháza ellen, a két vereséget pedig pont a két ellenlábas a Gyirmót (0-2) és a Vasas (1-2) követte el, tehát megállapítható a középmezőnyből vagy az aljáról érkező riválisok egytől-egyig behódolnak a hétszeres magyar bajnoknak.

A Haladás kiesve az élvonalból a szürke kisegér formájú csapatot vette át, nincs látványos játék, odahaza még csak-csak gyűjtik a pontokat, de idegenben már dadog a játék.

Nincs más választása a Debrecennek, ha nem is fieszta hangulattal, de győzelemmel kell visszamasíroznia Dzsudzsákéknak az élvonalba, azt a luxust nem engedhetik be, hogy ebből a helyzetből otthon essenek pofára az utolsó fordulóban. Ehhez kötelező a győzelem!

DVSC Debreceni - Szombathelyi Haladás: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp