Elérkeztünk a női magyar kupa döntőhöz! Ennek a meccsnek a Győr - Fradinak kellett volna lennie, de a sorsolás úgy már a szombati elődöntőben megmérkőzzön a két nagy.

A Loki magabiztosan húzta be a Kisvárda elleni összecsapást, míg a Győr végig uralva a Fradi elleni rangadót, a végén picit magára húzva a fővárosiakat könnyedén jutottak be a kupadöntőbe.

Nem kérdés ez a döntő már eldőlt, nem nyerhet más, mint a világklasszisokkal teletűzdelt, a Final Fourra készülő Győri Audi ETO.

Az értéket én a gólok számában találtam meg. Ezen a rangos címért zajló találkozón nem kell izgulniuk Görbiczéknek, lazán, lelkesen játszhatnak és a tegnapi nap után ma könnyedén kiaszakadhat majd a zöldek gólzsákja, amit már rengetegszer tapasztaltunk is.

Szakadéknyi különbség van a két játékosállományban, és erre most rátehet az is, hogy egy döntőről van sz, amiben az ETO -nak van tapasztalata a Debrecennek nem. Ilyenkor a szerényebb képességű képes leblokkolni, míg a nagyobb tudású szárnyalni.

Elég alapból megnézni a két társaság közelmúltbeli tétmeccseiket, a legutóbbi mészárlás május 8 -án 41:23 Győrben, előtte sorozatban pedig: 36:28, 35:31 (Debrecenben), 34:23, 33:23 (Debrecenben) az eredménysor 2018-ig visszavezetve. Megállapíthatjuk rendre 32 gól felett dobtak a BL győztes győriek, látva a formákat és hogy kupa döntőről beszélünk ez a sorozat szerintem nem most fog megszakadni.

A Győr egy igazi fiesztával örvendeztetheti meg a rajongóit és kárpótolhatja őket a 11 nappal ezelőtti, valószínüleg a bajnokságba kerülő Fradi elleni vereségért. Tippem: 36 körüli Győr gólszám

DVSC Schaeffler (n) - Győri Audi ETO KC (n): Győri Audi ETO KC (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp