Megpróbáltam egy olyan mérkőzést keresni, ahol jó eséllyel lehet számítani a gólokra. Gondolkodtam a magyar másodosztályban, a hollandokban, de végül maradt a kedvenc olasz terepemen. Egy olyan meccset szúrtam ki magamnak, ahol sok tétet már nem látok, ellenben mégsem fulladhat unalomba, aminek garanciája a vendég csapat motivált játéka és pörgő stílusa, valamint az, hogy igazi szomszédvárak csatája lesz, mivel a két város mindösszesen 46 km-re fekszik egymástól.

De nézzük először a Parmát. Mindent megpróbált a csapat a bennmaradásért, de az utolsó időben mutatott játékuk ennyire volt elég. A küzdőszellem és akarat ezen a szinten már kevés, itt már focizni is tudni kell. Abban pedig nagyon gyenge Roberto D'Aversa mester csapata. A legutóbbi meccsükön nagyon szerencsétlen módon maradtak alul, mivel a gyenge formában lévő Lazio megfogható lett volna, azonban az utolsó pillanatokban bekapták a gólt. Hatalmas sérüléshullám sújtja a csapatot, így lényegében egy kezdőcsapattal tudnak kiállni, ami az előrejátékban kifejezetten jónak mondható, de a védelem gyengusz. Példa erre, hogy Graziano Pelle, aki fénykorában sem a gyorsaságáról volt híres, várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet, mert a Lazio elleni meccsen Gervinho is lesérült.

A Sassuolo csapata számomra az évad egyik kellemes meglepetése, Roberto De Zerbi mesterben van potenciál, nem véletlenül nézte ki magának állítólag valamelyik orosz vagy ukrán nagycsapat. Ha elmegy, akkor szerintem kukázhatja a karrierjét, de ha tökös és marad, akkor előbb-utóbb a Roma vagy Juventus kispadján találhatja magát, mivel most ez a két csapat szenved edzőhiányban. A Juventus legutóbb győzött ellenük 3-1-re, azonban ne felejtsük el, hogy azon a meccsen Gigi Buffon kivédte Domenico Berardi tizenegyesét 0-0-nál. Ha az bemegy, teljesen máshogy alakult volna a meccs. A kedvenc játékosom Giacomo Raspadori, akinek olyan stílusa, mint Phil Fodennek a City-ben, szerintem most ők ketten lehetnek a jövő nagy csatárai.

A Sassuolo még nyomást akar gyakorolni a Romára a Konferencia Ligás-hely kapcsán, habár tudja jól, hogy nagy esélye nincs megelőzni a fővárosi csapatot. Attól még mennek előre bőszen, és Raspadori nagyon pörög. Az előzetes kezdőcsapatokat nézegetve Berardi most csak padozni fog, tehát Rasp megmutathatja magát.

Én itt érzem a sok gól lehetőségét. A Lazio defenzívebb csapat sokkal, mint a Sassu. Amikor a Parma ilyen csapattal találkozik, akkor egyből parázs mérkőzések keletkeznek. Mondok néhány példát: Atalanta (2-5), az edzőváltás után erőteljes támadójátékot játszó Crotone (3-4), Milan (1-3). Látható, hogy hazai pályán a két gól minimum elvárás tőlük, de az is látszik, hogy a védelem a nagyobb támadóerőt már nem képes kivédekezni. Rasptól várható 2 gól, és Jeremy Boga is ott lesz még. Szerintem az 5 gól összejöhet!

Parma - Sassuolo: Gólok száma - Felett/alatt tipp