Alig jöttek ki az oddsokkal a bukik, máris jelentős csökkenést hajtottak végre a KRC Genk - Royal Antwerp FC belga bajnoki Play Off mérkőzés hazai győzelmét illetően. Valószínűsítem, hogy ez a tendencia kezdésig tovább tart, ezért nem is késlekedem a tippemet megtenni. A képlet pofon egyszerű, ha a hazaiak életben szeretnék tartani bajnoki reményeiket, akkor mindenféleképpen hozniuk kell ezt a mérkőzést és utána lehet szurkolni a Club Brugge botlásáért.

Továbbra is fantasztikus rájátszást fut John van den Brom csapata a Genk, mely legutóbb az egyik közvetlen riválisát, az Anderlechtet fektette két vállra idegenben. Paul Onuacu szokásához híven gólt szerzett, Junya Ito tanárian irányított, Theo Bongonda pedig a győztes találat előtti gólpasszt jegyezte ezen a találkozón. Tehát az általam favorizált álom trió továbbra is ihletett formában játszik. Minő véletlen, ismét a második félidőben hozták a fontos pontokat a kék-fehérek, melyből nekem az jön le, hogy a kondijuk rendben van és a fejek is kellően tiszták. Ez nagyon nagy előny a mostani riválisukkal szemben is.

A Royal Antwerp FC-nél úgy tűnik nem tudtak túllépni a Lior Refaelov távozásával kapcsolatos zűrzavaron. Hiába küzdenek becsülettel bárki ellen Frank Vercauteren fiai, a siker és az eredményesség messzire kerüli Őket. Refaelov keretből történő kizárásával megbomlott a jól működő csapategység, meg kimondva, kimondatlanul, nagyon hiányoznak az izraeli srác fontos góljai is. A Play Off elején még csak sejtettem, de a vendégek eredményeit látva már tisztán látszik, hogy mit is jelentett a személye az antwerpenieknél. Nem akarom túlfavorizálni Refaelovot, de nélküle még az is benne van a pakliban, hogy győzelem nélkül fogják lejátszani a Play Off mérkőzéseiket.

A vendégcsapat kínjaival mit sem foglalkozva magabiztos hazai győzelemre számítok a találkozón.

KRC Genk - Royal Antwerp FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp