Nézzük csak ... A Williams nővérek Parmaban próbálnak valahogyan formába lendülni az általuk sohasem kedvelt szemcsés borításon (Venust már Schmiedlova kiejtette). Serena a múlt héten Rómában is pályára lépett, ahol két szoros szettben való kiesés jutott neki, az argentin podoroska intézte el. A sorsolásnál szerencséje volt, hiszen a 17 éves, ITF szinteken ütögető Pigato -t kapta ellenfeléül. Serena nyert két szettben, de az eredmény is mutatja 6:3, 6:2, hogy ez sem volt egy meggyőző teljesítmény, pláne úgy, hogy a kis olasz breakelte is az amerikait.

A következő lépcső mindenképp nehezebb lesz, bár Siniakova sincs csúcsformában, kezd magára találni. Az első fordulóban a dán Tausont 6:1, 6:3 -al "filézte" ki, pedig underdogként indult a bukiknál az összecsapáson.

Az elmúlt évek salakos Serena teljesítményeit, főleg a mostani nagy kihagyást is bekalkulálva, a holnapi napon sem vár könnyed ütögetés Serenára, Siniakova kegyetlen agresszív stílusával felveszi majd a versenyt majd vele.

Persze a drukk ott lehet a cseh lányban, hogy húha Serena áll a háló túlsó oldalán, de már bizonyított Siniakova korábban és ez a Williams már korántsem az, aki a szülés előtt volt, nem véletlen, hogy egyre görcsösebbé is válik.

Hajszolja azt az egy GS győzelmet, amivel beérhetné Steffi Grafot, de az erősen kérdéses sikerül e egyáltalán neki, de pláne salakon ne várjuk el tőle.

Serena a French Open előtt vagy nem játszott felvezető tornán vagy maximum a madrid vagy római kiemelt versenyen indult el, az, hogy itt Parmaban elindult egy szimpla versenyen, az is mutatja mennyire labilis lábakon áll a salakos játéka. Kell a játék perc neki, mint egy falat kenyér. Szimpla meccset ne várjunk semmiképp, sőt a meglepi cseh továbbjutás is bőven benne van a pakliban.

Williams, Serena - Siniakova, Katerina: Játék hendikeppel - Hendikep tipp