Szerda hajnalban kezdődik az NBA Play in meccsdömpingje, ahol kiderül, mely csapatok csatlakoznak ahhoz a 6-6 együtteshez, amelyek az alapszakaszbeli teljesítményük alapján kivívták maguknak a helyet a rájátszásban.

A play in széria tavaly bevezetett maradvány, most egy újabb teszt alá vetik, és szerintem maradni fog, mert izgalmas, és izgalmassá teszi az alapszakasz végét is.

Keleten a Boston Celtic és a Washington Wizards fért oda a hetedik és nyolcadik helyre, és játszik egymás ellen az ún. play in-ben. Egyszerű a képlet, amelyik csapat a meccset megnyeri, bejut a play off-ba, amelyik kikap, annak lesz egy második esélye (second chance, azért nem volt hiábavaló az angol nyelvtanfolyam...). Szóval a Celtics-Wizards meccs nyertese megy a rájátszásba, a vesztes pedig a Indiana-Charlotte meccs nyertesével játszik egy újabb play in meccset, és annak a győztese is megy a rájátszásba. Ezért érte meg a 7 és 8 helyre felküzdeniük magukat a csapatoknak, mert így két esélyük van, míg a Charlotte-nek és az Ininek csak egy.

Épp ezért, mivel a vesztes csapat sem esik még ki, szerintem ezen a találkozón még igazán bivaly tempó lesz, amolyan Washingtonos. Hétvégén néztem Westbrookékat, mentek mint a meszes, mint általában, és jó ocsmány mezőnymutatót hoztak össze, de 115 pontot így is összedobáltak. Igazi bohóccsapat Rustyval, Lopezzel dobnak, dobnak, dobnak aztán hiába a pocsék mezőnyszázalék, mivel rengeteg támadás fut végig pro és kontra, így is van sansz az overre. A Boston is képes ilyesmire, dobálják azok is a triplákat, ah megy a játék, ha nem.

Beal kisebb sérülése ellenére játszik, a Bostonnál ugye Brown kidőlt, Tatum poszt-covid szindrómája ismert, mert úgy ismert az egész Boston helyzete, alaposan szét vannak csúszva. Szerintem látva az alapszakaszt, és főleg a végét, egy reálisan gondolkodó Boston-fan ettől a csapattól szó szerintem semmit nem várhat, vagy várhat reálisan. Viszont vannak jó játékosok, akik képesek pontokat dobni, csapatjáték meg a Washington ellen nem kell, ők sem azt játszanak. Tipikus divatos NBA-meccset várok, 7-8 másodperces támadások, egy-két passz, aztán zutyi jön a tripla. Ez a típusú játék egyébként kegyetlen idegesítő tud lenni, ha gyengén dobnak, de amikor egy-egy csapat elkapja a fonalat, 2-3 perc alatt születik 15-20 pont.

A Washingtonról elég annyit mondani, hogy a 3. legtöbb pontot dobja, és a legtöbbet kapja? Ugye Rusty a számok embere, úgy úgy tud sok tripla-duplát gyártani, ha sok támadásuk van, és ezzel egyidejűleg sok van az ellenfélnek is. Minél több a támadás, annál több a sansz, hogy a passzból gólpassz lesz, és minél többet dob az ellenfél, annál több az esély a lepattanóra. Ilyen karakterű csapat, egyszerre utálom és imádom, akárcsak Westbrookot. 230 pont benne van a meccsben, aztán ha netán jó napot fognak ki a dobógépek, itt a 250-260 sem kizárt. Meg ugye egy hosszabbítás sem zárható ki, bár arra azért nem lehet bazírozni, de azért tud segíteni sokszor overezésnél.

Boston Celtics - Washington Wizards: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp